Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης!!

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και παραπάνω από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή (19/06-21/06) διοργανώνεται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας το Παννελήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης ανοιχτής κατηγορίας (OPEN), το οποίο θα διεξαχθεί στην εξωτερική πισίνα του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ).Αν έχετε χρόνο και αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό-ειδικά για τους λάτρεις της κολύμβησης-τότε ελάτε και δεν θα χάσετε!! Η τελετή έναρξης είναι το Σάββατο στις 17:00!!!
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως η είσοδος ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ οι διοργανωτές σας επιφυλάσσουν και μία τραγουδίστρια-guest star-έκπληξη!!!!
Άλλες φωτογραφίες:


Το ανθρώπινο σώμα, μια συναρπαστική εμπειρία!

Έως τις 28 Ιουνίου πήρε παράταση η έκθεση BODIES!!

Στην έκθεση παρουσιάζονται με σεβασμό αληθινά ανθρώπινα σώματα στην ολότητά τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας δίνοντας έτσι η ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα των ίδιων τους των σωμάτων, των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.
Η Έκθεση BODIES παρουσιάζει αληθινά ανθρώπινα σώματα, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και τους επιτρέπει να δουν τους εαυτούς τους όπως δεν τους είχαν δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Περισσότερα από 200 όργανα και εκθέματα ανθρώπινων σωμάτων στην ολότητά τους εκτίθενται σε 9 ενότητες δείχνοντας την πολυπλοκότητα των οστών, μυών, νεύρων, αιμοφόρων αγγείων και οργάνων ενός ανθρωπίνου σώματος.
Η Έκθεση BODIES είναι μια εκπληκτική παρουσίαση της ανθρώπινης ανατομίας, η οποία έχει φτάσει στην Αθήνα μετά από την τεράστια επιτυχία που είχε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον, η Πόλη του Μεξικό, το 'Αμστερνταμ, η Πράγα και η Βουδαπέστη. Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ήδη την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα πάντα για την ανθρώπινη ανατομία.
Η Έκθεση BODIES θα σας διαφωτίσει, θα σας παρακινήσει, θα σας γοητεύσει, και θα σας εμπνεύσει.

Για να μαθετε τις τιμες των εισητηριων, πως θα πατε, αλλά και ό,τι άλλο θέλετε πατήστε εδώ: http://www.bodiesinathens.gr




Τη Δευτέρα απολογείται ο εμπρηστής

Ένας 47χρονος ιδιοκτήτης οπλοπωλείου συνελήφθη, κατηγορούμενος για εμπρησμό, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα στον Υμηττό, ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα.
Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια. Την Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί για τον ίδιο λόγο και προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε σήμερα στη Ρόδο, όπου είχε πάει αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Προθεσμία για τη Δευτέρα
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ζήτησε και έλαβε από τον 6ο τακτικό ανακριτή, ο 47χρονος Α.Σ., που συνελήφθη μετά από ένταλμα του εισαγγελέα ως υπαίτιος για την φωτιά στην Άνω Γλυφάδα. Ο Α.Σ. κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Τη βάση του 10 στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων έπιασαν περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι
Περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι έπιασαν τη βάση του 10 στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Στα μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης παρατηρείται αύξηση στους μαθητές που ξεπέρασαν το 10 σε ποσοστό 9,69%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων συγκεντρώνεται στη φυσική γενικής παιδείας με το 47% να έχει γράψει από 18 έως 20.
Αντιθέτως μόλις το 1,61% αρίστεψε στη νεοελληνική γλώσσα.
Οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στην ιστορία γενικής παιδείας με το 62% να γράφει κάτω από τη βάση.

``Γκρινιάζει`` για την καλύτερη δουλειά στον κόσμο!

Οι υπεύθυνοι του Τουριστικού Οργανισμού της Κουϊνσλάνδης εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Βρετανός Μπεν Σάουθολ, που κέρδισε το διαγωνισμό για την"καλύτερη δουλειά στον κόσμο" είναι όντως το καταλληλότερο πρόσωπο.

Ο Μπεν Σάουθολ χαρακτηρίστηκε όμως "Γκρινιάρης Βρετανός" μετά από δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα The Sun ότι "θα του λείψει η Αγγλία". Ο Σάουθολ θα αναλάβει από την 1η Ιουλίου και για έξι μήνες τη θέση του επιστάτη στο νησί Χάμιλτον της Αυστραλίας, με συνολική αμοιβή 105.000 δολαρίων.

"Μπορεί να είναι τροπικό νησί αλλά σκοτεινιάζει στις 8 ενώ στην Αγγλία, τώρα το καλοκαίρι, έχουμε φως έως τις δέκα. Θα μου λείψει αυτό, όπως θα μου λείψουν και τα ψητά στο φούρνο. Εκεί θα κάνει ζέστη για να μαγειρεύω τέτοια φαγητά" είπε ο Σάουθολ.

Η Ντανιέλ Γουΐπαν από τον Τουριστικό Οργανισμό Τουρισμού της Κουϊνσλάνδης δήλωσε ότι ο Σάουθολ απάντησε έντιμα στην ερώτηση "τι θα του λείψει" και στη συνέχεια βαπτίστηκε "Γκρινιάρης Βρετανός" από τη γνωστή ταμπλόιντ εφημερίδα. "Πιστεύουμε ότι είναι ο καταλληλότερος και θα προσαρμοστεί" είπε η κα Γουΐπαν.

Ο Σάουθολ κέρδισε τους άλλους 15 φιναλίστ που επιλέχθηκαν από 34.000 υποψηφίους. Ως εργαζόμενος θα πληρώνεται για να κάνει ηλιοθεραπεία και ιστιοπλοΐα, να εξερευνά παραλίες, να ταΐζει σπάνια είδη ψαριών, αλλά πάνω από όλα για να δημιουργήσει ένα ιστολόγιο, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και υλικό βίντεο, ώστε να προσελκύσει τουρίστες στο κοραλλιογενές νησί Χάμιλτον, που βρίσκεται ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ.

ΠΗΓΗ:http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?uid=787


Και νέα μεγάλη δωρεά!!! Ένα εκατομμύριο δολάρια για τους πρόσφυγες του Πακιστάν προσφέρουν Πιτ-Τζολί

Λος Αντζελες

Το ζεύγος Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες με σκοπό να βοηθήσουν τους Πακιστανούς που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τον στρατό.

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ από το 2001 έχει επισκεφθεί το Πακιστάν τρεις φορές για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών στην χώρα.

Η UNHCR εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι στην δωρεά των δύο χολιγουντιανών αστέρων και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Πακιστάν έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους φέτος εξαιτίας των συγκρούσεων στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι Πακιστανοί ζουν σε κυβερνητικά κτίρια ή φιλοξενούνται από άλλες οικογένειες, ενώ 260.000 εξ αυτών μένουν σε στρατόπεδα της UNHCR.

Και δεύτερη δωρεά

Πριν από μερικές ημέρες ο Μπραντ Πιτ και τα αδέλφια του προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να χτιστεί παιδιατρικό κέντρο καταπολέμησης του καρκίνου στις ΗΠΑ.

Το κέντρο θα λάβει το όνομα της μητέρας του διάσημου ηθοποιού.

Τα χρήματα δόθηκαν στο Νοσοκομείο St John's, στο Σπρινγκφιλντ του Μισούρι. Το κέντρο αναμένεται να ανοίξει φέτος το καλοκαίρι.

Newsroom ΔΟΛ


Νέα Υόρκη

Προσθέστε μόνο ένα φλιτζάνι νερό και λίγο απορρυπαντικό. Λίγη ώρα αργότερα, τα ρούχα βγαίνουν καθαρά και σχεδόν στεγνά από το νέο πλυντήριο που λανσάρει στην αμερικανική αγορά η βρετανική εταιρεία Xeros.

Το νέο σύστημα πλύσης, που απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματικά καθαριστήρια παρά στο μέσο νοικοκυριό, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Έκθεση Καθαριότητας της Νέας Ορλεάνης.

Το πλυντήριο ρίχνει μέσα στον κάδο με τα ρούχα χάντρες από νάιλον με ειδική μοριακή δομή, η οποία «κλειδώνει» πάνω στις ίνες των ρούχων και απομακρύνει τη βρομιά.

Όταν η πλύση τελειώσει, μια σχάρα ανοίγει κάτω από τον κάδο και αφήνει τις χάντρες να πέσουν σε μια υποδοχή. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί εκατοντάδες φορές πριν οι χάντρες χάσουν τις καθαριστικές ιδιότητές τους, αναφέρει το CNet.com.

H Xeros βασίστηκε σε έρευνες του Πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία και εκμεταλλεύεται εμπορικά την τεχνολογία σε συνεργασία με την GreenEarth Cleaning. H αμερικανική εταιρεία είχε ήδη αναπτύξει μια παρόμοια τεχνολογία που βασίζεται σε υγρή σιλικόνη D5 αντί σε πλαστικές χάντρες.

Η υγρή σιλικόνη είναι εναλλακτική λύση στο περχλωροαιθυλένιο, μια υγρή ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για στεγνό καθάρισμα, παράγει όμως τοξικά απόβλητα και θεωρείται πιθανό καρκινογόνο.

Αλλες μέθοδοι καθαρισμού υψηλής τεχνολογίας αντικαθιστούν το απορρυπαντικό με υπερήχους, με νερό από το οποίο έχει απομακρυνθεί ο αέρας, ή με διοξείδιο του άνθρακα που υποβάλλεται σε υψηλή πίεση ώστε να μετατραπεί σε υγρό.

Σύμφωνα με την GreenEarth Cleaning, η μέθοδος της πλαστικής χάντρας δεν φθείρει τα ρούχα περισσότερο από ό,τι τα παραδοσιακά πλυντήρια.

«Εκτεταμένες δοκιμές με μεταξωτά, κεντημένα ρούχα και άλλα ευαίσθητα είδη δεν έχουν δείξει ανεπιθύμητες δράσεις» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Τιμ Μάξουελ.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1024858&lngDtrID=252

Με όπλο της "Σέχτας Επαναστατών" η επίθεση

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση.....

Τη "Σέχτα Επαναστατών" δείχνει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του αστυνομικού φρουρού, υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Στάθη, όπως προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από τα δύο όπλα των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας, οι εννέα από τις 24 βολίδες προέρχονται από όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η τρομοκρατική οργάνωση στο χτύπημα κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού, αλλά και κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Οι υπόλοιπες σφαίρες ρίχθηκαν από όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν...

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ:http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΜεόπλοτηςΣέχταςΕπαναστατώνηεπίθεση/

Ολα πήγαν μια χαρά...

Aπόλυτα επιτυχής ήταν η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε την Πέμπτη (18/6) ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε επέμβαση στους κοιλιακούς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι απολύτως καλά μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων.


Το πρόγραμμα αποθεραπείας περιλαμβάνει μπάνια, ασκήσεις, κοιλιακούς και εν συνεχεία τρέξιμο, ενώ προοδευτικά θα ξεκινήσει βάρη. Αναμένεται να είναι σε θέση να αρχίσει χαλαρό τρέξιμο σε 3 με 4 εβδομάδες, ενώ στις αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς. Αυτό σημαίνει ότι, αν όλα εξελιχθούν ομάδα, θα μπορέσει να ενισχύσει και την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, διευθυντή γενικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής και πρόεδρο της ελληνικής επιστημονικής εταιρείας ρομποτικής χειρουργικής είναι ο άνθρωπος που έκανε την εγχείρηση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και σχολίασε:

"Η επέμβαση, λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση με πλέγμα του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών δεξιά (ή αλλιώς κοίλη αθλητών), εξελίχθηκε τέλεια. Hταν αναίμακτη, διήρκεσε περίπου μία ώρα και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως επιτυχές σε ότι έχει σχέση με το τεχνικό κομμάτι. Eγιναν τρεις τομές των πέντε χιλιοστών, η όλη επέμβαση εξελίχθηκε με μεγέθυνση 10-15 φορές, που την καθιστά απολύτως ακριβή. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ώρο και αν αισθάνεται καλά θα βγει. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε λίγες μέρες και από εκεί και πέρα θα γίνει ατομικός σχεδιασμός για την αποκατάσταση σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Σε γενικές γραμμές σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για την αποκατάσταση".

ΠΗΓΗ:http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=40979

Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στον Υμηττό

Στα χέρια της Αστυνομίας 47χρονος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση


Μετά από έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την ασφάλεια, ο 47χρονος εντοπίστηκε στη Ρόδο και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια. Την Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί για τον ίδιο λόγο και προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε στη Ρόδο, όπου είχε πάει αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πευκόφυτη περιοχή στην Κάτω Βασιλική του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται 15 οχήματα της πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιές εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στο Λεβίδι Αρκαδίας, στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αγία Μαρίνα Σερίφου, στον Αλμυρό Βόλου, καθώς και σε ξερά χόρτα στο ύψος του παλαιού Ιπποδρόμου.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΣύλληψηυπόπτουγιατηφωτιάστονΥμηττό/