Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Και μεταλλαγμένο παγωτό χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα


ΤΟ ΠΡΩΤΟ μεταλλαγμένο παγωτό πρόκειται να δοκιμάσουν σύντομα οι Ευρωπαίοι. Μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα επιτρέπεται να πωλούνται στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. παγωτά, τα οποία υποτίθεται ότι θα μπορούν να αντέχουν στη θερμοκρασία του καταψύκτη χωρίς να γίνονται πάγος. Και όλα αυτά χάρη στο γονίδιο ενός αρκτικού ψαριού, το οποίο αναπαράχθηκε στο εργαστήριο. Η συνθετική πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία Unilever για την παραγωγή αυτού του παγωτού, ονομάζεται Ιsp και προέρχεται από ένα γενετικώς τροποποιημένο προζύμι. Όπως αναμενόταν, οι πρώτες ενστάσεις για το μεταλλαγμένο παγωτό διατυπώθηκαν σχεδόν αμέσως. «Σύμφωνα με έρευνα, η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αλλεργιογόνος. Επίσης, με βάση τον κανονισμό της Ε.Ε., το συστατικό αυτό δεν θα αναφέρεται στην ετικέτα του παγωτού ως γενετικώς τροποποιημένου», δήλωσε στην εφημερίδα «La Repubblica» η Νικολέτα ντε Κίλις, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γενετικών Δικαιωμάτων. Από την πλευρά της, η βιομηχανία υπερασπίζεται ότι διατροφικά το παγωτό είναι ασφαλές, υποστηρίζοντας ότι η πρωτεΐνη αφαιρείται από το τελικό προϊόν, το οποίο εξάλλου είναι διαιτητικό και κοστίζει λιγότερο. Όπως υποστηρίζει η Unilever, το μεταλλαγμένο παγωτό θα έχει έως και 50% λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Ήδη από το 2006 το προϊόν της διατίθεται στις αγορές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Μεξικού.

«Εξαφάνισε» τον καρκίνο!


Δύο ασθενείς με ανεγχείρητο καρκίνο του προστάτη παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση μετά τη λήψη μιας δόσης από πειραματικό φάρμακο, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλεςελπίδες στους ειδικούς για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε οι ερευνητές αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο περιπτώσεις πριν ολοκληρωθούν τα πειράματα, στα οποία έπαιρναν μέρος οι δύο ασθενείς. Οι γιατροί δήλωσαν πως η πρόοδός τους ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Μayo των ΗΠΑ, ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά κέντρα στον κόσμο. Ο δρ Γιουζίν Κουόν, ο ουρολόγος αρμόδιος για τη θεραπεία τους, αφού συνέκρινε τη σημασία των αποτελεσμάτων του φαρμάκου με το σπάσιμο του φράγματος του ήχου, τόνισε: «Πρόκειται για ένα από τα ιερά δισκοπότηρα της έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη. Το αναζητούσαμε χρόνια».

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες και υπολογίζεται ότι οι διαγνωσμένοι από αυτόν πάσχοντες έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια κυρίως λόγω των βελτιωμένων μεθόδων διάγνωσής του. Ο Ρότζερ Νέλσον και ο Φρουκτουόζο Σολάνο-Ρεβουέλτα διαγνώστηκαν με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη και απευθύνθηκαν για θεραπεία στην κλινική Μayo. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί πέραν του προστάτη- του Νέλσον είχε κάνει μετάσταση στο στομάχι, ενώ του Σολάνο είχε το μέγεθος της μπάλας του γκολφ. Ασθενείς με τέτοια διάγνωση ενημερώνονται ότι έχουν μόνο μερικούς μήνες ζωής και συνήθως τους προσφέρεται μόνο ανακουφιστική φροντίδα.

Συρρικνώθηκαν
Έπειτα όμως από μια έγχυση του φαρμάκου ipilimumab, ενός μονοκλωνικού αντισώματος που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο συνήθως χορηγείται μαζί με συμβατική ορμονοθεραπεία, οι όγκοι τους συρρικνώθηκαν τόσο ώστε να γίνει δυνατόν να αφαιρεθούν χειρουργικά. Και οι δύο άνδρες ανέρρωσαν πλήρως και επέστρεψαν στις δουλειές τους. Συμμετείχαν στην δοκιμή του φαρμάκου μαζί με άλλους 106 άνδρες- οι μισοί εκ των οποίων έλαβαν το πειραματικό φάρμακο. Η δοκιμή συνεχίζεται, αλλά η βελτίωση της υγείας των δύο ήταν τόσο εντυπωσιακή και αναπάντεχη, ώστε βγήκαν από το πρόγραμμα για να υποβληθούν σε εγχείρηση.

Όπως δήλωσε ο δρ Κουόν, «σχεδόν στη μέση των πειραμάτων παρατηρήσαμε σημαντική βελτίωση. Οι όγκοι κάποιων ασθενών συρρικνώθηκαν τόσο πολύ, ώστε σχεδόν δεν εντοπίζονταν. Πιστεύαμε ότι μπορεί να επιτυγχάναμε κάποια καθυστέρηση στην εξέλιξη του καρκίνου. Δεν περιμέναμε να πάμε από ανεγχείρητους όγκους σε χειρoυργήσιμους. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Ένας από τους χειρουργούς δήλωσε πως η συρρίκνωση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε κάποια στιγμή ενώ χειρουργούσαν τον Νέλσον νόμιζαν πως είχαν λάθος ασθενή στο κρεβάτι καθώς δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα καρκινικά κύτταρα. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, - λέει ο Μάικλ Μπλουτ- δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» είπε. Η διαδικασία επαναλήφθηκε στον Σολάνο-Ρεβουέλτα με τα ίδια αποτελέσματα.

Πάντως ο καθηγητής Μάλκολμ Μέισον, ειδικός του Βρετανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Προστάτη, είναι συγκρατημένος: «Αυτές οι περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ενθαρρυντικές. Το ipilimumab φαίνεται ότι μπορεί να ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς τα πειράματα με αυτό το φάρμακο σε άλλες μορφές καρκίνου είναι λιγότερο επιτυχή και η πραγματική αξία του μπορεί να κριθεί μόνο από δοκιμές ευρείας κλίμακας.

Το άλλο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι και οι δύο άνδρες υπεβλήθησαν σε ορμονοθεραπεία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί από μόνη της εντυπωσιακή μείωση των όγκων».

ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ
Οι όγκοι δύο ανδρών με προχωρημένο καρκίνο συρρικνώθηκαν τόσο ώστε να γίνει δυνατόν να αφαιρεθούν και οι ασθενείς να αναρρώσουν

Δοκιμές και για μελάνωμα - καρκίνο πνεύμονα

ΤΟ ΙΡΙLΙΜUΜΑΒ ανήκει στην ομάδα φαρμάκων που λέγονται μονοκλωνικά αντισώματα και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ασθένειες.

Η πειραματική θεραπεία αναπτύσσεται από την ΒristolΜyers Squibb and Μedarex, αμερικανική βιοτεχνική εταιρεία. Το φάρμακα δοκιμάζεται επίσης σε κακοήθη μελανώματα, την πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, στην ασθένεια Χότζκιν και στον καρκίνο του πνεύμονα. Οι πιο προχωρημένες έρευνες έχουν γίνει για το μελάνωμα και έχουν δείξει ότι παρατείνει την επιβίωση των ασθενών με προχωρημένες μορφές αυτής της ασθένειας. Στην έρευνα της Κλινικής Μayo για τον καρκίνο του προστάτη, οι ερευνητές θεωρούν ότι η συνήθης ορμονοθεραπεία προκάλεσε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και η προσθήκη του ipilimumab ήταν «σαν να ρίχνεις βενζίνη στο ντεπόζιτο».

Παιχνίδι θανάτου στην πισίνα της κατασκήνωσης

Δύο 9χρονες πνίγηκαν προσπαθώντας να κρατήσουν την αναπνοή τους..

Στις μαρτυρίες των παιδιών που βρίσκονταν στην πισίνα της κατασκήνωσης «Εξερευνητές» στη Βελίκα Λάρισας μαζί με τα δύο εννιάχρονα κοριτσάκια που πνίγηκαν, στηρίζεται πλέον η Αστυνομία προκειμένου να συνθέσει το σκηνικό της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ηρακλείου όμως, νοσηλεύεται άλλο ένα εννιάχρονο κορίτσι που ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έριξε φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον πνιγμό των δύο παιδιών στη Βελίκα, ωστόσο είναι προς διερεύνηση τα μικροχτυπήματα που εντόπισε η ιατροδικαστής Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρή στα σώματά τους. Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα περίπου σαράντα παιδιά βρίσκονταν στην πισίνα της κατασκήνωσης την ώρα της τραγωδίας. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι τα δύο κοριτσάκια βρίσκονταν σε κίνδυνο, παρά μόνο όταν έμειναν αναίσθητα στο νερό. «Ο πνιγμός των ανηλίκων και κυρίως των μικρών παιδιών είναι σιωπηλός. Δεν αντιδρούν, δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο» είχε πει μόλις την περασμένη Παρασκευή στα «ΝΕΑ» η ναυαγοσώστρια Τζένη Κατσαρού, με αφορμή τον πνιγμό εννιάχρονου αγοριού σε πισίνα στον Άλιμο. Η στάθμη του νερού στην πισίνα της κατασκήνωσης ήταν περίπου ένα μέτρο, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για να πνιγεί ένα παιδί αρκούν τρία λεπτά και τριάντα εκατοστά νερού. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που περίπου σαράντα παιδάκια βρίσκονταν μέσα στο νερό- πολλά μάλιστα βουτώντας από την τσουλήθρα που υπάρχει στη μία πλευρά της πισίνας- στον χώρο βρίσκονταν ο υπεύθυνος της πισίνας και ακόμη ένας υπάλληλος της κατασκήνωσης, επιτήρηση που θεωρείται ανεπαρκής με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών.

Δύο εκδοχές
Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, κάποια παιδιά έπαιζαν κρατώντας όσο περισσότερο μπορούσαν την αναπνοή τους μέσα στο νερό, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί αν τα κοριτσάκια που πνίγηκαν έπαιρναν μέρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κατά μία εκδοχή, πάντως, τα δύο κοριτσάκια μπορεί να έπαιζαν δίπλα στην πισίνα και πέφτοντας στο νερό να κτύπησαν στην άκρη της πισίνας, παρασύροντας η μία την άλλη. Τα δύο κορίτσια, η Χριστίνα Χριστοδούλου και η Βιβή Μίχου, ήταν φίλες και συμμαθήτριες στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας και είχαν μόλις τελειώσει την Γ΄ τάξη. Την Παρασκευή είχαν πάει μαζί, πρώτη μέρα, στην κατασκήνωση.

Σήμερα, οδηγούνται στον εισαγγελέα Λάρισας οι δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ
ο υπεύθυνος της πισίνας και ακόμη ένας υπάλληλος- επιτήρηση που θεωρείται ανεπαρκής με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών

Έχασε τις αισθήσεις της σε πισίνα στα Χανιά

ΚΡΙΣΙΜΗ είναι η κατάσταση στην οποία νοσηλεύεται ένα 9χρονο κορίτσι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το κορίτσι βρέθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες χθες το απόγευμα αναίσθητο μέσα στην πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά. Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, το κορίτσι, αλβανικής καταγωγής, ξέφυγε από την προσοχή των δικών του και έπεσε στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου έπαιζαν και άλλα παιδιά. Άγνωστο όμως κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βουλιάζει. Μεγαλύτεροι έβγαλαν το παιδί από την πισίνα και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ έγινε προσπάθεια να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα παρελήφθη από ασθενοφόρο και έγινε μια πρώτη προσπάθεια να ανανήψει, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μυδρίασης (διαστολή κορών) και μόλις που ανάπνεε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Δανδουλάκη ήταν καθοριστική για τη σωτηρία του παιδιού η γρήγορη παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων έγιναν μεγάλες προσπάθειες ώστε να το κρατήσουν στη ζωή. Η 9χρονη διασωληνώθηκε, της έγινε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι δεν έχουν πειραχθεί ο εγκέφαλος και το νευρικό της σύστημα. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρουσία γιατρού το παιδί μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Ηράκλειο.
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4522935


Στάθηκε στα πόδια του χάρη στο botox

Εντυπωσιακή περίπτωση ενός Αυστραλού που παρέμενε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι

Εκατομμύρια γυναίκες καταφεύγουν στο botox για λόγους αισθητικής
Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από την ηλικία των 26 ετών, λόγω παραλυσίας μετά από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ήταν ένας 49χρονος σήμερα Αυστραλός που κατάφερε να ξαναπερπατήσει χάρη στο... botox.

Οι γιατροί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ράσελ Μακφί να περπατήσει ξανά, ωστόσο μετά από ένα μήνα θεραπείας στην κλινική St John of God Nepean Rehabilitation Hospital, της Μελβούρνης στάθηκε και πάλι στα πόδια του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Μακφί μπόρεσε να περπατήσει ξανά γιατί το botox σταμάτησε τους σπασμούς των μυών του, οι οποίοι παρέμεναν δυνατοί παρά το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Την εντυπωσιακή περίπτωσή του περιγράφει η εφημερίδα The Sunday Herald Sun της Μελβούρνης που αναφέρει πως παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις των γιατρών, ύστερα από μία σειρά ενέσεων Botox, του γνωστού στις γυναίκες καλλυντικού φαρμάκου, ο Μακφί μπορεί να διανύσει αποστάσεις 20 μέτρων χωρίς βοήθεια.


Τo Μουσείο καλεί τα Μάρμαρα

«Κραυγή» υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τα εγκαίνια του έγιναν αφορμή για να ακουστεί- για μια ακόμη φορά- παγκοσμίως το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, δεδομένου πως εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την τελετή.
Ακρωτηριασμένη μοιάζει η Ίρις στην ανατολική ζωφόρο, καθώς το σώμα  της βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Το νέο Μουσείο αποτελεί το «αναντίρρητο επιχείρημα» για την επιστροφή των Μαρμάρων
Ενδεικτικά, στην Ελλάδα μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες έμειναν τέσσερις στους δέκα τηλεθεατές, ενώ το ανώτατο μερίδιο τηλεθέασης στις 9 μ.μ. έφτασε το 40,8%. Η γιορτή παρουσία περίπου 300 επισήμων άρχισε λίγο μετά τις 19.30, όταν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατέφθασαν οι πρώτοι καλεσμένοι. Η απογοήτευση που προκάλεσε το γεγονός πως η είσοδος του Μουσείου μετατράπηκε σε πασαρέλα που θύμιζε κινηματογραφική πρεμιέρα, χωρίς το κόκκινο χαλί και τις αμήχανες χειραψίες μεταξύ των καλεσμένων, γρήγορα έδωσε τη θέση της στη συγκίνηση της στιγμής των εγκαινίων.

«Είναι ώρα να επουλωθούν οι πληγές του Παρθενώνα με την επιστροφή των μαρμάρων που του ανήκουν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το Μουσείο ως «ζωντανή έκφραση της δύναμης του παγκόσμιου πολιτισμού, που μπορεί και επιζητεί να προκαλέσει ανάμεσα στα άλλα και την επανένωση των Μαρμάρων του». Σε πιο υψηλούς τόνους μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε: «Ο Παρθενώνας και τα Γλυπτά του υπήρξαν θύματα λεηλασίας. Το έγκλημα αυτό, σήμερα, μπορεί να επανορθωθεί. Το Μουσείο είναι η ηθική δύναμη που τα προσκαλεί πίσω. Να επανενωθούν. Τα Μάρμαρα καλούν τα Μάρμαρα!» Θέση για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών απέφυγε να πάρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ ο γενικός διευθυντής της UΝΕSCΟ Κοϊχίρο Ματσούρα μίλησε για τον μεσολαβητικό ρόλο της UΝΕSCΟ.

Τον ρόλο της παραδοσιακής κορδέλας έπαιξε ένα πρωτότυπο εύρημα. Ένα αρχαίο ποτήρι κρασιού (κάνθαρος) που τον 3ο αι. π.Χ. είχε τοποθετηθεί στα θεμέλια ενός σπιτιού κατά τη θυσία ζώων βρήκε τη θέση του στο γυάλινο πάτωμα του μουσείου. Η δεύτερη έκπληξη έλαβε χώρα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου ο υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε στην ανατολική ζωφόρο το κεφαλάκι της αγγελειαφόρου των θεών, Ίριδος, πάνω σε μια πλάκα- εκμαγείο, καθώς η αυθεντική βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, επισημαίνοντας έτσι τον διαμελισμό των αριστουργημάτων.

«Δυναμώνει στη Βρετανία το κίνημα του επαναπατρισμού»

«ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ αναμφισβήτητα αξίζει να έχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα», λέει στα «ΝΕΑ» η Μαρλέν Ταφαρέλο, εκπρόσωπος της Βρετανικής Επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών. «Μετά τα εγκαίνια του Μουσείου έχουμε αρχίσει κι εμείς να κάνουμε πιο εντατική δουλειά. Ήδη στη Βρετανία όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αισθάνονται πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν. Βεβαίως, μουσεία όπως το Βρετανικό, βασισμένα σε μια ιμπεριαλιστική λογική, κατέχουν έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Είναι ωραίο που υπάρχουν, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα διηγούνται μια ιστορία και είναι γελοίο ένα μέρος της ιστορίας να βρίσκεται αλλού. Πρέπει να βρεθούν όλα στον τόπο όπου δημιουργήθηκαν».

Καμπάνια σε 17 χώρες
Ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θέτουν 17 χώρες- Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Αγγλία, Καναδάς, Κύπρος, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία, Νέα Ζηλανδία- οι οποίες και έχουν επιτροπές υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών. Η συνένωση των εθνικών επιτροπών θα επιδιώξει την καθιέρωση εορτασμού ετήσιας Ημέρας Παρθενώνα, μάλιστα θα οργανώσει και εκστρατεία με βασικό σύνθημα «Why not». Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να γίνουν δημοσκοπήσεις, ενώ θα συγκεντρωθούν και υπογραφές στήριξης για την επιστροφή.

Η "Σέχτα" έστειλε προκήρυξη

Την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια, αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστών", με προκήρυξή της στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ".

Η προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα σε CD Rom, ενώ το περιεχόμενό της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Εξαιρετικά ανήσυχη για τα συνεχή φαινόμενα τρομοκρατίας στη χώρα μας εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και χαρακτήρισε τους τρομοκράτες "άθλιους φασίστες, "δειλούς" και "ξεφτίλες".

"Έχουμε ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο και θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό, κάτι που είχαμε πετύχει πριν από το 2004", είπε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει. "Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής...θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία από τα 'φασισταριά'", κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

ΠΗΓΗ¨:http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΗΣέχταέστειλεπροκήρυξη/


Σχέδιο για τη διαφάνεια στα δημόσια έξοδα

Νέες πρωτοβουλίες στους τομείς της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας υγείας

Σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού διαδικτυακού τόπου, στον οποίο θα δημοσιεύονται άμεσα όλα τα έξοδα των δημόσιων φορέων, πρότεινε τη Δευτέρα στην πολιτεία ο πρόεδρος της Μarfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βγενόπουλος, πρόκειται για το σχέδιο "ΦΩΣ" η εφαρμογή του οποίου έχει ως στόχο την απόλυτη και διαχρονική διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία που θα προτείνει προς την πολιτεία ο όμιλος της MIG.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο όλοι οι πολίτες θα μπορούν μέσω Internet να ενημερώνονται για τη χρήση του δημόσιου χρήματος.

Το σχέδιο "ΦΩΣ" προβλέπει την άμεση αλλαγή του συστήματος προμηθειών του Δημοσίου μέσα από τρεις βασικούς άξονες:

Την κατάργηση του συστήματος "σφραγισμένων" προσφορών και των απευθείας επιλογών - αναθέσεων του Δημοσίου με την υιοθέτηση του συστήματος "e-procurement", δηλαδή διαγωνιστικές διαδικασίες μειοδοσίας ή πλειοδοσίας με απόλυτη διαφάνεια μέσω του διαδικτύου και με τη δυνατότητα παρακολούθησής τους από όλους τους Έλληνες.

Την υιοθέτηση του συστήματος των "φωναχτών" πλειστηριασμών για διαγωνισμούς μεγάλης αξίας, οι οποίοι θα διεξάγονται παρουσία των ενδιαφερομένων και θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο (web-casting).

Την κατάργηση, στις περισσότερες των περιπτώσεων, των τεχνικών ή ειδικών προαξιολογήσεων και "πριμοδοτήσεων", με την υιοθέτηση ενός συστήματος βαρύτατων χρηματικών ποινών αν οι συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του Δημοσίου δεν μπορούν τελικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των διαγωνιστικών προδιαγραφών.

Επίσης, η ΜIG, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Singular Logic, προσφέρει στο δημόσιο δωρεάν και άμεσα το λογισμικό ενός μηχανογραφικού συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, με στόχο τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών.

Ο κ. Βγενόπολους ανέφερε ότι "όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν τη διαφάνεια στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, τον περιορισμό της σπατάλης και το τέλος της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων... Η MIG θέλει να λειτουργεί σε μια σύγχρονη Ελλάδα με καθεστώς ισονομίας και απόλυτης διαφάνειας, με δυνατή οικονομία και ισχυρούς καταναλωτές και τα επιχειρηματικά της συμφέροντα συμπίπτουν με το συμφέρον της χώρας και όλων των πολιτών της".

ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr/articles/news/finance/Σχέδιογιατηδιαφάνειασταδημόσιαέξοδα/

Εκτακτη Είδηση. Έκλεισαν City Fm και Ελεύθερος Τύπος!!!

Μία ιστορική εφημερίδα, ο «Ελεύθερος Τύπος» βάζει τίτλους τέλους μετά από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων. Μαζί του και ο σταθμός City Fm.

Πριν από λίγα λεπτά, έκλεισε οριστικά η ιστοσελίδα της εφημερίδας. Όποιος πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική της διεύθυνση θα διαβάσει την ανακοίνωση του Δ.Σ. ενώ στον City ήδη σταμάτησε το πρόγραμμα του σταθμού με τελευταία την εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ.Σ.


«ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.»
«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CITY Α.Ε.»
22 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.

Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

ΠΗΓΗ:http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?langID=1&uid=791