Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Ο καφές κάνει καλό


Οι γυναίκες που απολαμβάνουν τον καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα της ιατρικής σχολής και της Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι γυναίκες που πίνουν πέντε με επτά φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό, σε σχέση με εκείνες που πίνουν μόλις ένα το μήνα, αποκαλύπτει η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 83.000 γυναικών.

Μάλιστα, το όφελος δεν προκύπτει από την καφεΐνη, καθώς οι γυναίκες που έπιναν άλλα ροφήματα που περιείχαν την ουσία, όπως το τσάι, δεν παρουσίασαν τις ίδιες μειωμένες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.

Φαίνεται ότι οι ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση καφέ προκύπτουν από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του, τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Ταυτόχρονα, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ αφορούν μόνο υγιείς ανθρώπους. Πάντως, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι όσοι πάσχουν από άγχος, υπέρταση και καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ πιθανόν να επιδεινώσει την κατάστασή τους.
ΑΠΟ:http://www.skai.gr/master_story.php?id=117541


Τρεις κατασκευάστριες εταιρίες (Atheros Communications, Broadcom, CSR) ήδη ανακοίνωσαν ότι θα έχουν τσιπ για τη νέα γενιά Bluetooth

Η επόμενη γενιά της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth αναμένεται να μεταφέρει δεδομένα δέκα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με σήμερα.

Οι συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα νέα ταχύτατα τσιπ, αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά στις αρχές του 2010.

Η κοινοπραξία που στηρίζει τη σχετική τεχνολογία, το Bluetooth Special Interest Group, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε ενιαίες προδιαγραφές (στάνταρτ) για το Bluetooth 3.0, που θα επιτρέπει τη γρήγορη μεταφορά μουσικής και ταινιών από ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ένα κινητό τηλέφωνο ή μια συσκευή MP3/iPod.

Τρεις κατασκευάστριες εταιρίες (Atheros Communications, Broadcom, CSR) ήδη ανακοίνωσαν ότι θα έχουν τσιπ για τη νέα γενιά Bluetooth.

Αν και το Bluetooth 3.0 θα έχει δεκαπλάσια ταχύτητα από το σημερινό Bluetooth, παρόλα αυτά θα είναι περίπου 20 φορές πιο αργό από ένα καλώδιο USB.
ΑΠΟ:http://www.skai.gr/master_story.php?id=119197

Προσοχή στις μαύρες τρύπες του γαλαξία!Οι αστρονόμοι έχουν πλέον πειστεί ότι κάθε ένας από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν διαθέτει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του
Οι αστρονόμοι για πρώτη φορά υποστηρίζουν πως πιθανότατα εκατοντάδες, μεσαίου μεγέθους μαύρες τρύπες δεν βρίσκονται ακίνητες στο κέντρο των γαλαξιών, όπως νόμιζαν ως τώρα, αλλά κυκλοφορούν στο δικό μας γαλαξία και καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κοντινότερη στη Γη τέτοια περιφερόμενη μαύρη τρύπα βρίσκεται χιλιάδες έτη φωτός μακριά.

Σύμφωνα με τη νέα επιστημονική μελέτη, αυτές οι "αδέσποτες" μαύρες τρύπες έχουν μείνει "ορφανές" από τότε που ο γαλαξίας μας "κατάπιε" ένα σωρό άλλους μικρότερους γαλαξίες στο πέρασμα των δισεκατομμυρίων ετών της ύπαρξής του.

Οι αστρονόμοι έχουν πλέον πειστεί ότι κάθε ένας από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν διαθέτει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του.

Πιστεύουν επίσης πως όταν οι γαλαξίες συγκρούονται - κάτι που συμβαίνει συχνά- οι κεντρικές μαύρες τρύπες τους συγχωνεύονται.
ΑΠΟ:http://www.skai.gr/master_story.php?id=119342

ΔΕΙΤΕ ΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!!!!