Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η Jill Peterson και ο Kevin Heinz ήθελαν ο γάμος τους να μείνει αξέχαστος, όταν αποφάσιζαν να υλοποιήσουν μια πρωτότυπη χορογραφία για την είσοδο στην εκκλησία των κουμπάρων, των παρανύφων και των ίδιων. Το ζευγάρι επέλεξε να ντύσει το video με τους ήχους του τραγουδιού «Forever» του Chris Brown. Το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό video που ανέβηκε στο YouTube υπό τον τίτλο «JK Wedding Entrance» και έγινε αστραπιαία επιτυχία συγκεντρώνοντας πάνω από 15 εκ. προβολές σε λιγότερες από 10 μέρες.

Όπως είναι προφανές η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες του ζευγαριού, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η δημοφιλής εκπομπή του NBC «Today Show» ανέλαβε να μεταφέρει με ιδιωτικό αεροπλάνο μέχρι τη Νέα Υόρκη ολόκληρη την παρέα για να αναπαραστήσει το γαμήλιο χορευτικό έξω από το Rockefeller Center. Τότε το ενδιαφέρον του κοινού απογειώθηκε και το video κατέληξε στην κορυφή του της λίστας BlogPulse που καταρτίζει η εταιρία μετρήσεων Nielsen.

Σύντομα φάνηκε ένα πρακτικό πρόβλημα που προέκυψε. Τα δικαιώματα του τραγουδιού «Forever» άνηκαν στη Sony η οποία έπρεπε να πάρει μια απόφαση. Είτε με τη βοήθεια του YouTube (κατά τη συνηθισμένη τακτική) να κόψει τον ήχο από το video είτε… να αυτοσχεδιάσει. Ευτυχώς τα στελέχη της Sony επέλεξαν τη δεύτερη λύση, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την τρομακτική επιτυχία του video και να μετατρέψει τα εκατομμύρια των θεατών του σε αγοραστές του τραγουδιού.

Η Sony χρησιμοποίησε ...

τα εργαλεία του YouTube για να τοποθετήσει δίπλα στο video, link που οδηγούσαν σε αγορά του είτε στο iTunes music store είτε στο Amazon music store. Κάπως έτσι το ξεχασμένο τραγούδι που είχε περάσει απαρατήρητο ένα χρόνο νωρίτερα, έφτασε στο Νο. 4 του iTunes παγκόσμια, αλλά και στο Νο. 3 του αντίστοιχου Amazon store.

Ταυτόχρονα το γαμήλιο video βοήθησε την εικόνα του τραγουδιστή Chris Brown, που είχε στιγματιστεί από την καταδίκη για επίθεση στη φίλη του (και επίσης τραγουδίστρια) Rihanna. Όπως προκύπτει και πάλι από τη λίστα BlogPulse, οι θετικές αναφορές στον Chris Brown έφτασαν σχεδόν στην ίδια ένταση που είχαν οι αρνητικές αναφορές την περίοδο της σύλληψης και της καταδίκης του.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ανθρώπους από τους οποίους ξεκίνησαν όλα. Ο Kevin και η Jill, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής και προσπάθησαν να μετατρέψουν σε θετική ενέργεια την αναγνωρισιμότητα. Δημιούργησαν την ιστοσελίδα www.jkweddingdance.com, μέσα από το οποίο δίνουν τη δυνατότητα για μικρές ή μεγάλες δωρεές στο ίδρυμα «Sheila Wellstone Institute» που αγωνίζεται κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Και για όσους δεν το έχουν δει ακόμα, αυτό ειναι το video με τη γαμήλια είσοδο του Kevin και της Jill:
Για ν δείτε το βίντεο πατήστε εδώ:http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?langID=1&uid=897