Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ευροεκλογών λεπτό προς λεπτό..

Για τα προσωρινά αποτελέσματα διαβάστε παρακάτω
ή επισκεφτείτετο www.in.gr








Αποτελέσματα: Επικράτειας Ώρα: 23:00 Τμήματα: 7.391 από 20.532 (36,00%)
Κόμμα%ΨήφοιΈδρες
34,00%579.7198
36,22%617.5838
7,84%133.6282
4,55%77.5431
6,98%119.0152
3,32%56.6521
ΛΟΙΠΑ7,06%120.9250


ΠΗΓΗ:www.in.gr

Τα αποτελέσματα των exit polls

Μεγάλη ήττα για τη ΝΔ - Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ- Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ.


Διαφορά από 5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα αποτελέσματα των exit polls που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 30% - 33% και το ΠΑΣΟΚ από 36% - 40%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό από 8% - 10%, ενώ τελευταίο κόμμα είναι οι "Οικολόγοι – Πράσινοι", με ποσοστό από 3,3% - 5,7%

Στα συμπεράσματα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης.

"Το ένα μήνυμα είναι η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση" ανέφερε ο κ. Σουφλιάς. "Παράλληλα, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το μεγάλο ποσοστό της αποχής και ότι ένας στους δύο δεν ψήφισαν. Μεγαλύτερο ποσοστό της αποχής άγγιξε τη ΝΔ" ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου είχε δηλώσεις ότι δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πριν από την καταμέτρηση των ψήφων και ότι θα γίνει ανάλυση του αποτελέσματος, αφού οριστικοποιηθεί.

"Ή επιτυχία χρειάζεται ψύχραιμη διαχείριση", δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Σιλβάνα Ράπτη.

"Η διαφορά είναι αισθητή. Χρειάζεται περισυλλογή", δήλωσε στο ΣΚΑΪ η κα Ρόδη Κράτσα.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρώτος αυτός πιστώνεται τη μεγάλη νίκη. Ένας αρχηγός όπως πιστώνεται την ήττα πιστώνεται και τη νίκη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Ο κόσμος είπε κάνω αποχή δε θα σας ξαναψηφίσω αν δεν αλλάξετε. Περισσότερη δουλειά για όλους και πιο κοντά στον πολίτη" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.



ΜΕGA

ΝΔ: 30,5% – 33%
ΠΑΣΟΚ: 37% – 39,5%
ΚΚΕ: 8,5% - 9,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 5%- 6%
ΛΑΟΣ: 6% - 7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4% - 5%

NET
ΝΔ: 30% - 33%
ΠΑΣΟΚ: 36% - 39%
ΚΚΕ: 8% - 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,8% - 6,7%
ΛΑΟΣ: 5,3% - 6,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4,3% - 5,7%

ANT1
ΝΔ: 30,3% - 32,9%
ΠΑΣΟΚ: 36,7% - 39,3%
ΚΚΕ: 8% - 9,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,3% - 5,5%
ΛΑΟΣ:5,3% - 6,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4,3% - 5,5%

ALPHA
ΝΔ: 30% - 33%
ΠΑΣΟΚ: 37% - 40%
ΚΚΕ: 8% - 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,7% - 6,7%
ΛΑΟΣ: 5,6% - 7,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,3% - 5,3

ALTER
ΝΔ: 30% - 33%
ΠΑΣΟΚ: 36,3 – 39,3%
ΚΚΕ: 8% - 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,7% - 6,3%
ΛΑΟΣ: 4,9% - 6,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4,5% - 6%

ΠΗΓΗ:http://www.skai.gr/articles/news/politics/Τααποτελέσματατωνexitpolls/

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Ολοκληρώνεται σήμερα ένα τετραήμερο ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου Ευρωκοινοβουλίου με πενταετή θητεία με το πέρας ψηφοφορίας στα 19 από τα 27 κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πανευρωπαϊκό ποσοστό συμμετοχής θα ανακοινωθεί γύρω στις 21:00 ώρα Βρυξελλών και ασφαλώς είναι το βαρόμετρο για το ενδιαφέρον των πολιτών της ΕΕ για το αντιπροσωπευτικό τους θεσμικό όργανο.

Ως παράδειγμα αναφέρεται πως το 1979 η συμμετοχή στις ευρωεκλογές έφθασε το 63% των τότε εγγεγραμμένων, ενώ το 2004 δεν ξεπέρασε το «αναιμικό» 45%.

ΠΗΓΗ:http://news.pathfinder.gr/world/eu/555416.html

Το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών στον κόσμο


Το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών στον κόσμο
Γιένα, Γερμανία

Περίπου 3.500 μαθητές, δάσκαλοι και βοηθοί εργάστηκαν πυρετωδώς για να φτιάξουν το μακρύτερο βιβλίο μαθηματικών του κόσμου, στην Γιένα. Κάθε συμμετέχων είχε στη διάθεσή του δύο ώρες για να τελειώσει μία επιφάνεια 4 τ.μ. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ζωγραφισμένο σε μία επιφάνεια που φτάνει τα 5000 μέτρα σε μήκος, και βρίσκεται σε έναν αυτοκινητόδρομο. Οι μαθητές θέλουν με αυτό το κατόρθωμά τους να μπούνε στο βιβλίο τον Ρεκόρ Γκίνες.

ΠΗΓΗ:http://news.pathfinder.gr/photoscope/Misc/misc/8961.html

Παπούτσια που απελευθερώνουν φερορμόνες

Παπούτσια που απελευθερώνουν φερορμόνες
Σύμφωνα με την εταιρεία υποδημάτων Emyco, οι Μεξικανές θα μπορούν να φορούν ένα νέο μοντέλο παπουτσιών, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή φερορμόνης. Τα παπούτσια έχουν μία ειδική εσωτερική σόλα, η οποία μόλις έρθει σε επαφή με τον νευρικό ιστό της πατούσας, διεγείρει την παραγωγή φερορμόνης. Τα παπούτσια θα κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 ευρώ και απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 40 ετών.

Η διαφορά των γονιδίων κάνει τη διαφορά στο γάμο

health.in.gr

Βιέννη: Όταν πρόκειται να διαλέξουν μόνιμο σύντροφο και ακόμα περισσότερο να τον παντρευτούν, τα δύο αντίθετα φύλα έλκονται από τις διαφορές τους, καθώς υποσυνείδητα είναι πιο πιθανό να διαλέξουν ταίρι με γονίδια διαφορετικά από τα δικά τους, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, η οποία δείχνει ότι πιθανότατα υπάρχει ένας βιολογικός-γενετικός μηχανισμός που ελέγχει τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, διαπίστωσε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιθανότερο να έχουν περισσότερες διαφορές σε ένα τμήμα του DNAτους, που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημά τους, από ό,τι αν το «ζευγάρωμα» είχε γίνει απολύτως στην τύχη.

Πιθανώς πρόκειται για μια αρχέγονη εξελικτική στρατηγική των ανθρώπων, ώστε να εξασφαλίσουν πιο υγιείς απογόνους, αφού η γονιδιακή ποικιλία αποτελεί επιβιωσιακό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Παράνα της Βραζιλίας, με επικεφαλής την Μαρία ντα Γκράθα Μπικάλχο, και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Γενετικής στη Βιέννη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και την εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη ερευνήτρια, «αν και υπάρχει η τάση να νομίζουμε ότι οι άνθρωποι διαλέγουν τους συντρόφους τους, επειδή έχουν ομοιότητες, η έρευνά μας δείχνει καθαρά ότι είναι οι διαφορές που φέρνουν την επιτυχή αναπαραγωγή και ότι η υποσυνείδητη ώθηση να έχουμε υγιή παιδιά, είναι σημαντική όταν διαλέγουμε σύντροφο».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι και άλλοι λόγοι (π.χ. πολιτισμικοί) παίζουν ρόλο στην επιλογή συντρόφου και διευκρίνισε πως δεν συμφωνεί με την θεωρία ότι αν ένα πρόσωπο έχει ένα συγκεκριμένο γονίδιο, αυτό θα καθορίσει τη συμπεριφορά του.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι ποια είναι εκείνα τα σωματικά σημάδια που «εκπέμπουν» οι άνθρωποι, ώστε να ελκύσουν το πρόσωπο του αντίθετου φύλου, που έχει γονιδιακές διαφορές. Ίσως, μεταξύ άλλων, παίζουν ρόλο η ξεχωριστή μυρωδιά του σώματος (φερομόνες) ή η κατατομή και η συμμετρία του προσώπου.

Η έρευνα σύγκρινε γενετικά δεδομένα από 90 παντρεμένα ζευγάρια με ανάλογα δεδομένα από 152 τυχαία «ζευγαρωμένα» ζευγάρια (που δηλαδή δεν αποτελούν πραγματικούς συντρόφους στη ζωή) και διαπίστωσε ότι τα πρώτα (τα παντρεμένα) έχουν σημαντικά περισσότερες διαφορές στα γονίδια που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα (το λεγόμενο «μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας»). Οι γονείς με ανόμοια γονίδια στον κρίσιμο τομέα του ανοσοποιητικού, παρέχουν στα παιδιά τους αυξημένες πιθανότητες απόκρουσης των μολύνσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ:http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content166/Photo/156416.jpg

Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέει την καρδιακή προσβολή με την περιοδοντική νόσο


doctors.in.gr

Λονδίνο: Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γενετικό σύνδεσμο ανάμεσα στην καρδιακή προσβολή και την περιοδοντίτιδα.

Ήταν ήδη γνωστό ότι αυτά τα δύο συνδέονταν κάπως, αλλά ο μηχανισμός παρέμενε άγνωστος. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιέλου βρήκαν ένα γονίδιο που είναι κοινό τόσο στους ανθρώπους με περιοδοντίτιδα, όσο και στους πάσχοντες από καρδιακή νόσο.

Η ανακάλυψη, που έγινε από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Αρνε Σέφερ και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Γενετικής, το οποίο πραγματοποιείται στη Βιέννη, σύμφωνα με το BBC, επισημαίνει πως η περιοδοντική νόσος πρέπει να αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τους γιατρούς και τους ασθενείς και να θεραπεύεται όσο γίνεται πιο έγκαιρα.

Τόσο το πρόβλημα της στεφανιαίας νόσου όσο και η περιοδοντίτιδα συνδέονται με κοινούς παράγοντες κινδύνου, κυρίως το κάπνισμα, το διαβήτη και την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές έχουν δείξει τις ομοιότητες ανάμεσα στα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας και σε αυτά που υπάρχουν στις πλάκες της στεφανιαίας αρτηρίας, ενώ και οι δύο ασθένειες χαρακτηρίζονται από μια μη ισορροπημένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και από χρόνια φλεγμονή.

Μια θεωρία είναι ότι τα βακτήρια που εμπλέκονται στην ασθένεια των ούλων, πυροδοτούν μια ήπια φλεγμονώδη αντίδραση σε όλο το σώμα, προκαλώντας αλλαγές στις αρτηρίες, που οδηγούν σε εγκεφαλικά και εμφράγματα. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι τα βακτήρια, που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, διαταράσσουν τον τρόπο που τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται.

Η γερμανική έρευνα εντόπισε ένα γονίδιο στο χρωμόσωμα 9, το οποίο στο παρελθόν ήδη είχε «ενοχοποιηθεί» για τα εμφράγματα, αλλά αυτή τη φορά διαπιστώθηκε ότι ταυτόχρονα είναι παρόν στους ασθενείς με την πιο επιθετική μορφή περιοδοντίτιδας. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου είναι ταυτόσημη και στις δύο ασθένειες, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η σύνδεση.

«Τώρα πια ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει μια ισχυρή γενετική σχέση και, γι' αυτό, οι ασθενείς με περιοδοντίτιδα πρέπει να προσπαθούν να μειώνουν τους παράγοντες κινδύνου και να παίρνουν προληπτικά μέτρα όσο γίνεται πιο έγκαιρα», δήλωσε ο Δρ Σέφερ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανακάλυψη θα συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ:http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=156412

Δεν είναι διαφήμιση!!


Μπορεί η φωτογραφία αυτή να θυμίζει πολύ τις διαφημίσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης που προτρέπουν τον κόσμο να πάει αν ψηφίσει αλλά δεν είναι κάτι τέτοιο. Είναι πραγματική φωτογραφία από το Athy. Η νύφη Lorraine Cullen στο δρόμο για την εκκλησία που πήγαινε να παντρευτεί τον καλό της Dominic O'Rourke σταμάτησε για να ψηφίσει...

Επίσημο: τα Windows 7 θα είναι διαθέσιμα στη λιανική αγορά στις 22 Οκτωβρίου 2009

Επίσημο: τα Windows 7 θα είναι διαθέσιμα στη λιανική αγορά στις 22 Οκτωβρίου 2009

Όσο και αν προσπαθούσε πριν από ένα χρόνο η Microsoft να πείσει ότι ενδεχομένως τα Windows7 θα διατεθούν στην αγορά στις αρχές του 2010, εμείς είχαμε «κολλήσει» στα λόγια του Bill Gates, κατά τα οποία η ημερομηνία θα είναι πριν τα Χριστούγεννα του 2009.

Όπως αποδεικνύεται ο κύριος Microsoft (παρόλο που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση της εταιρείας πια, για πάντα θα είναι ο «κύριος Microsoft») τα είχε πει σωστά. Η επίσημη κυκλοφορία των έξη συνολικά εκδόσεων των Windows 7 είναι η 22η Οκτωβρίου του 2009.

Οι εκδόσεις των Windows 7 είναι οι OEM (για τους κατασκευαστές), StarterHome Premium ProfessionalUltimate (για χρήστες) και τέλος η έκδοση Windows 7 Enterprise για εταιρική χρήση.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι, από την 22η Οκτώβρη θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τα PC με λιγότερα «κολλήματα», «παγώματα», «μπλε οθόνες», περισσότερη συμβατότητα με περιφερειακά και το σημαντικότερο όλων: καλύτερη προστασία από τη σύγχρονη μάστιγα – τους ιούς.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/news.php?id=45133

Έχασε τη μάχη ο αστυνομικός της συμπλοκής της Κυψέλης

Μετά από 63 ημέρες στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, ο 30χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Σπύρος Θεοδώρου, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Ο άτυχος αστυνομικός είχε δεχθεί τα πυρά αγνώστου.
ΟΑΕΔ - Πυροβολισμοί - Αστυνομία
ant1online
Μετά από 63 ημέρες στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, ο 30χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Σπύρος Θεοδώρου, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο άτυχος αστυνομικός είχε δεχθεί τα πυρά αγνώστου στις 3 Απριλίου 2009, στην περιοχή της Κυψέλης, κατά τη διάρκεια ελέγχου ατόμου, το οποίο ήταν ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου.
Ο αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του εμποδίστηκαν να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο έλεγχο από μία κάτοικο της περιοχής, η οποία πίστευε ότι το άτομο αυτό ήταν γνωστό της. Αποτέλεσμα ήταν ο συνεργός του, που κρατούσε τσίλιες λίγα μέτρα μακρύτερα, να βρει ευκαιρία και να πυροβολήσει τον αστυνομικό. Παρά το ανθρωποκυνηγητό ο δράστης της δολοφονίας δεν έχει εντοπιστεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αστυνομικού, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».
ΠΗΓΗ:http://news.gr.msn.com/social/article.aspx?cp-documentid=147787672

Siemens: Ενώπιον του ανακριτή 18 κατηγορούμενοι

Δικογραφίες - SiemensΔιάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα εξεδόθη εις βάρος 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens, οι οποίοι την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν για απολογία ενώπιον του τέταρτου εφέτη-ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:http://news.gr.msn.com/social/article.aspx?cp-documentid=147803765

Ανευρέθησαν πτώματα στον Ατλαντικό..

Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας ανέσυραν από τη θάλασσα δύο πτώματα ανδρών επιβατών της μοιραίας πτήσης της Air France και συντρίμμια του αεροσκάφους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας.
Air France - Αεροπορικό Δυστύχημα
ant1online
Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας ανέσυραν το πρωί του Σαββάτου από τη θάλασσα δύο πτώματα ανδρών επιβατών της μοιραίας πτήσης της Air France και συντρίμμια του αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας Ζόρζε Αμαράλ.
Ανάμεσα στα συντρίμμια υπάρχει μία θέση που φέρει αριθμό ο οποίος δείχνει ότι ανήκει στο αεροσκάφος, ένα σακίδιο και μία βαλίτσα με εισιτήριο της Air France στο εσωτερικό της, σύμφωνα με μέλη πληρωμάτων των πλοίων που διεξάγουν τις έρευνες.
Πλήθος πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας έχουν φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα πτώματα και τα συντρίμμια, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από τα πτώματα έχουν βυθισθεί ή φαγωθεί από καρχαρίες.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων που έχει αναλάβει την τεχνική έρευνα από γαλλικής πλευράς ανακοίνωσε το Σάββατο πως το αεροσκάφος είχε εκπέμψει 24 μηνύματα, στα οποία ανέφερε ανωμαλία.
ΠΗΓΗ:http://news.gr.msn.com/world/article.aspx?cp-documentid=147804580

Μεγάλη αποχή στην Κύπρο

H μεγαλύτερη αποχή στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων, στην Κύπρο, καταγράφηκε στις φετινές ευρωεκλογές. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, η αποχή στις εκλογές ήταν 41,12%.
Χριστόφιας - ευρωεκλογές
ant1online
Η μεγαλύτερη αποχή στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων, στην Κύπρο, καταγράφηκε στις φετινές ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, η αποχή στις εκλογές ήταν 41,12%. Στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν στην Κύπρο το 2004, η αποχή ήταν 28%.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 11 το βράδυ της Κυριακής -ώρα Ελλάδος- όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΗΓΗ:http://news.gr.msn.com/political/article.aspx?cp-documentid=147806205