Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009


Νέα Υόρκη

Προσθέστε μόνο ένα φλιτζάνι νερό και λίγο απορρυπαντικό. Λίγη ώρα αργότερα, τα ρούχα βγαίνουν καθαρά και σχεδόν στεγνά από το νέο πλυντήριο που λανσάρει στην αμερικανική αγορά η βρετανική εταιρεία Xeros.

Το νέο σύστημα πλύσης, που απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματικά καθαριστήρια παρά στο μέσο νοικοκυριό, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Έκθεση Καθαριότητας της Νέας Ορλεάνης.

Το πλυντήριο ρίχνει μέσα στον κάδο με τα ρούχα χάντρες από νάιλον με ειδική μοριακή δομή, η οποία «κλειδώνει» πάνω στις ίνες των ρούχων και απομακρύνει τη βρομιά.

Όταν η πλύση τελειώσει, μια σχάρα ανοίγει κάτω από τον κάδο και αφήνει τις χάντρες να πέσουν σε μια υποδοχή. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί εκατοντάδες φορές πριν οι χάντρες χάσουν τις καθαριστικές ιδιότητές τους, αναφέρει το CNet.com.

H Xeros βασίστηκε σε έρευνες του Πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία και εκμεταλλεύεται εμπορικά την τεχνολογία σε συνεργασία με την GreenEarth Cleaning. H αμερικανική εταιρεία είχε ήδη αναπτύξει μια παρόμοια τεχνολογία που βασίζεται σε υγρή σιλικόνη D5 αντί σε πλαστικές χάντρες.

Η υγρή σιλικόνη είναι εναλλακτική λύση στο περχλωροαιθυλένιο, μια υγρή ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για στεγνό καθάρισμα, παράγει όμως τοξικά απόβλητα και θεωρείται πιθανό καρκινογόνο.

Αλλες μέθοδοι καθαρισμού υψηλής τεχνολογίας αντικαθιστούν το απορρυπαντικό με υπερήχους, με νερό από το οποίο έχει απομακρυνθεί ο αέρας, ή με διοξείδιο του άνθρακα που υποβάλλεται σε υψηλή πίεση ώστε να μετατραπεί σε υγρό.

Σύμφωνα με την GreenEarth Cleaning, η μέθοδος της πλαστικής χάντρας δεν φθείρει τα ρούχα περισσότερο από ό,τι τα παραδοσιακά πλυντήρια.

«Εκτεταμένες δοκιμές με μεταξωτά, κεντημένα ρούχα και άλλα ευαίσθητα είδη δεν έχουν δείξει ανεπιθύμητες δράσεις» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Τιμ Μάξουελ.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1024858&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου