Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Παιχνίδι θανάτου στην πισίνα της κατασκήνωσης

Δύο 9χρονες πνίγηκαν προσπαθώντας να κρατήσουν την αναπνοή τους..

Στις μαρτυρίες των παιδιών που βρίσκονταν στην πισίνα της κατασκήνωσης «Εξερευνητές» στη Βελίκα Λάρισας μαζί με τα δύο εννιάχρονα κοριτσάκια που πνίγηκαν, στηρίζεται πλέον η Αστυνομία προκειμένου να συνθέσει το σκηνικό της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ηρακλείου όμως, νοσηλεύεται άλλο ένα εννιάχρονο κορίτσι που ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έριξε φως στις συνθήκες που οδήγησαν στον πνιγμό των δύο παιδιών στη Βελίκα, ωστόσο είναι προς διερεύνηση τα μικροχτυπήματα που εντόπισε η ιατροδικαστής Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρή στα σώματά τους. Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα περίπου σαράντα παιδιά βρίσκονταν στην πισίνα της κατασκήνωσης την ώρα της τραγωδίας. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι τα δύο κοριτσάκια βρίσκονταν σε κίνδυνο, παρά μόνο όταν έμειναν αναίσθητα στο νερό. «Ο πνιγμός των ανηλίκων και κυρίως των μικρών παιδιών είναι σιωπηλός. Δεν αντιδρούν, δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο» είχε πει μόλις την περασμένη Παρασκευή στα «ΝΕΑ» η ναυαγοσώστρια Τζένη Κατσαρού, με αφορμή τον πνιγμό εννιάχρονου αγοριού σε πισίνα στον Άλιμο. Η στάθμη του νερού στην πισίνα της κατασκήνωσης ήταν περίπου ένα μέτρο, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για να πνιγεί ένα παιδί αρκούν τρία λεπτά και τριάντα εκατοστά νερού. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που περίπου σαράντα παιδάκια βρίσκονταν μέσα στο νερό- πολλά μάλιστα βουτώντας από την τσουλήθρα που υπάρχει στη μία πλευρά της πισίνας- στον χώρο βρίσκονταν ο υπεύθυνος της πισίνας και ακόμη ένας υπάλληλος της κατασκήνωσης, επιτήρηση που θεωρείται ανεπαρκής με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών.

Δύο εκδοχές
Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, κάποια παιδιά έπαιζαν κρατώντας όσο περισσότερο μπορούσαν την αναπνοή τους μέσα στο νερό, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί αν τα κοριτσάκια που πνίγηκαν έπαιρναν μέρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κατά μία εκδοχή, πάντως, τα δύο κοριτσάκια μπορεί να έπαιζαν δίπλα στην πισίνα και πέφτοντας στο νερό να κτύπησαν στην άκρη της πισίνας, παρασύροντας η μία την άλλη. Τα δύο κορίτσια, η Χριστίνα Χριστοδούλου και η Βιβή Μίχου, ήταν φίλες και συμμαθήτριες στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας και είχαν μόλις τελειώσει την Γ΄ τάξη. Την Παρασκευή είχαν πάει μαζί, πρώτη μέρα, στην κατασκήνωση.

Σήμερα, οδηγούνται στον εισαγγελέα Λάρισας οι δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ
ο υπεύθυνος της πισίνας και ακόμη ένας υπάλληλος- επιτήρηση που θεωρείται ανεπαρκής με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών

Έχασε τις αισθήσεις της σε πισίνα στα Χανιά

ΚΡΙΣΙΜΗ είναι η κατάσταση στην οποία νοσηλεύεται ένα 9χρονο κορίτσι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το κορίτσι βρέθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες χθες το απόγευμα αναίσθητο μέσα στην πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά. Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, το κορίτσι, αλβανικής καταγωγής, ξέφυγε από την προσοχή των δικών του και έπεσε στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου έπαιζαν και άλλα παιδιά. Άγνωστο όμως κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βουλιάζει. Μεγαλύτεροι έβγαλαν το παιδί από την πισίνα και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ έγινε προσπάθεια να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα παρελήφθη από ασθενοφόρο και έγινε μια πρώτη προσπάθεια να ανανήψει, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μυδρίασης (διαστολή κορών) και μόλις που ανάπνεε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Δανδουλάκη ήταν καθοριστική για τη σωτηρία του παιδιού η γρήγορη παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων έγιναν μεγάλες προσπάθειες ώστε να το κρατήσουν στη ζωή. Η 9χρονη διασωληνώθηκε, της έγινε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι δεν έχουν πειραχθεί ο εγκέφαλος και το νευρικό της σύστημα. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρουσία γιατρού το παιδί μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Ηράκλειο.
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4522935


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου