Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εχασε δίχως να το παλέψει

Εκ προοιμίου το έργο των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολο, αφού το 3-2 που είχε πάρει η Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ ήταν σκορ πρόκρισης για τους "ροχιμπλάνκος", ήρθε και το αυτογκόλ του Λουκά Βύντρα (σ.σ. άτυχο κι αυτό το παιδί, πάντα στη λάθος θέση, τη λάθος στιγμή...) στο 4ο λεπτό και έκανε την υπόθεση είσοδος στους ομίλους του Champions League έναν πραγματικό Γολγοθά! Οι "πράσινοι", λοιπόν, που ούτως ή άλλως έψαχναν ένα θαύμα στο "Βιθέντε Καλντερόν", έφυγαν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με μια τιμητική ήττα (2-0) από την ομάδα του Αμπέλ Ρεσίνο, που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε την ίδια διάθεση με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου...


Δεν το πάλεψε...

Αυτό όμως που ίσως πείραξε τον κόσμο του "τριφυλλιού" είναι η εικόνα που έδειξε η ομάδα του, η οποία αποκλείστηκε δίχως καν να το παλέψει στο αποψινό παιχνίδι. Δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ και από εκεί και ύστερα... πάπαλα. Ενώ και η εικόνα της Ατλέτικο ήταν χαλαρή, αφού δεν έδειξε διατεθειμένη να... σκοτώσει το ματς και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη - πρόκρισή της. Επιπλέον, ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι για τους "πράσινους" ήταν τα ανεξήγητα νεύρα που κυριάρχισαν στο δεύτερο ημίχρονο από έμπειρους παίκτες που έκαναν σκληρά φάουλ, με συνέπεια σ' ενα από αυτά, ο Τζιμπρίλ Σισέ να δει την άγουσα για τα αποδυτήρια είκοσι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Εκπλήξεις στην ενδεκάδα απο Τεν Κάτε

Παιχνίδι και χωρίς έκπληξη στην ενδεκάδα από τον Χενκ Τεν Κάτε είναι... φαγητό δίχως αλάτι. Ο ολλανδός τεχνικός, άφησε στον πάγκο τον πλέον φορμαρισμένο επιθετικό του, τον Σαλπιγγίδη, τον πιο καλό αμυντικογενή του μέσο, τον Σιμάο, και τον βασικό του αριστερό μπακ τον Σπυρόπουλο, που προφανώς του κρατάει... μανιάτικο το επεισόδιο που είχαν στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης. Αντ' αυτών, έδωσε φανέλα βασικού στον Νίνη, στον Γκάμπριελ και στον Δάρλα, ενώ επανέφερε στο δεξί άκρο τον Μουν, έναν παίκτη που δεν τον υπολόγιζε ούτε για τον πάγκο στο ματς με τον... Εργοτέλη, αλλά προφανώς για το ματς του "Βιθέντε Καλντερόν" του έκανε... "Οι πράσινοι" ξεκίνησαν, λοιπόν, με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα και Σαριέγκι στόπερ. Στο αριστερό άκρο τον Δάρλα, στο δεξί τον Μουν, ενώ στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, ο Γκάμπριελ δεξιά, ο Λέτο αριστερά και ο Νίνης δεκάρι, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σισέ, σ` ένα σύστημα 4-2-3-1.

Διαβάστε περισσότερα....--}



Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Απ' την άλλη πλευρά, ο Αμπέλ Ρεσίνο έδειξε τη δέουσα σοβαρότητα και παρέταξε τους "ροχιμπλάνκος" με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, που πριν από έξι βράδυα στο ΟΑΚΑ έβαζε τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ητοι, την εστία των μαδριλένων φυλούσε ο Ασένχο, δεξί μπακ ήταν ο Χάιτινγκα, αριστερό ο Αντόνιο Λόπεθ με τους Ουιφαλούσι, Χουανίτο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ασουνσάο και Ραούλ Γκαρσία ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Μάξι Ροντρίγκες έπαιζε δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Σιμάο αριστερά και το δίδυμο στην επίθεση συνέθεταν οι Αγουέρο και Φορλάν, στο κλασικό 4-4-2.

Το... τέλειωσε πριν αρχίσει ο Βύντρα

Ενώ οι "πράσινοι" έδειχναν διάθεση να μπουν δυναμικά στο ματς και απείλησαν στο 3ο λεπτό μ' ένα καλό σουτ του Νίνη, που έφυγε μόλις άουτ, τελικά βρέθηκαν από το... πουθένα μ' ένα γκολ στην πλάτη μόλις από το 4'. Ενα κλασικό γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός από διπλό λάθος. Ο Μουν έχασε μια φαινομενικά εύκολη κεφαλιά, ο Φορλάν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και επιχείρησε μια παράλληλη σέντρα, αλλά ο... καλόκαρδος Βύντρα που δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον ουρουγουανό φορ της Ατλέτικο έβαλε την προβολή όπως... λάχει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Γκαλίνοβιτς και τους "πράσινους" να κάνουν μαύρες σκέψεις για το που θα σταματήσει το κοντέρ! Ενδεικτική η εικόνα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού με τον Σαλπιγγίδη να πιάνει με τα χέρια το κεφάλι του... ΄

Κατέβασε ταχύτητα η Ατλέτικο, απείλησε ο ΠΑΟ

Πάλι καλά που η Ατλέτικο δεν είχε διάθεση να πιεστεί και να κυνηγήσει τρελό σκορ. Πέρα από μια φάση του Αντόνιο Λόπεθ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο 18', αλλά τον σταμάτησε ο Γκαλίνοβιτς, ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε άλλη φορά στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, οι "πράσινοι" μετά το αρχικό σοκ είχαν καλές στιγμές και με τον Λέτο στο 15' και με τον Σισέ στο 20' και με τον Βύντρα στο 45', που έχασε την ευκαιρία (κεφαλιά από μισό μέτρο πάνω από τα δοκάρια) για να εξιλεωθεί για το αυτογκόλ που πέτυχε. Το 1-0 ήταν τελικά το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δυο ομάδες με τον Τεν Κάτε, πάντως να κάνει κάποιες εσωτερικές αλλαγές μετά το πρώτο τέταρτο αλλάζοντας πλευρά στον Λέτο και τραβώντας πιο πίσω τον Νίνη να παίζει σε ορισμένες φάσεις "μαν του μαν" τον Μάξι Ροντρίγκες!

Αλλαγές, νεύρα και αποβολή Σισέ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ατλέτικο πιο ορεξάτη ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να ικανοποιήσει και τους φιλάθλους της που είχαν αρχίσει τα σφυρίγματα βλέποντας την απροθυμία που υπήρχε μετά το 1-0 από τους "ροχιμπλάνκος". Ο Τεν Κάτε προχώρησε στο 53' στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στον αγώνα τον Σαλπιγγίδη αντί του Μουν. Ο Γκάμπριελ οπισθοχώρησε δεξί μπακ και ο "Σάλπι" έπαιξε δεξί εξτρέμ. Λίγο αργότερα (63'), ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να περάσει στη θέση του Νίνη, ενώ από φάσεις, η μόνη άξια αναφοράς είναι ένα φάουλ του Αντόνιο Λόπεθ, που πέρασε μόλις άουτ με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Κάπου εκεί άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ανεξήγητα γιατί τα νεύρα, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν σκληρά φάουλ και να βλέπουν κάρτες. Μια από αυτές ήταν κόκκινου χρώματος πάνω στον Σισέ στο 70ό λεπτό, ο οποίος θα χάσει τον πρώτο αγώνα του "τριφυλλιού" στους ομίλους του Europa League, όπου θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

2-0 με σφραγίδα Αγκουέρο και... Γκαλίνοβιτς

Ο Φορλάν είχε δυο καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματα της Ατλέτικο, ο Λέτο και ο Σαριέγκι προσπάθησαν για το 1-1, αλλά ο Κουν Αγκουέρο στο 83' με έξοχη ατομική προσπάθεια και σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς που φέρει ευθύνη για το γκολ, γράφοντας εκείνος το 2-0. Δυο λεπτά αργότερα, ο Χριστοδουλόπουλος έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει το γκολ της τιμής και να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις της ήττας του "τριφυλλιού". Απ' την άλλη, ο Αγκουέρο στο 89' έχασε την τελευταία ευκαιρία για να χαρίσει στους... τζογαδόρους το... πολυπόθητο "over" που περίμεναν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου