Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

"Φιλικότερο" με τα προσωπικά δεδομένα το Facebook

Το Facebook κάνει παραχωρήσεις σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων


















"Face to Face" (πρόσωπο με πρόσωπο) με την αρχή προσωπικών δεδομένων του Καναδά βρέθηκε το Facebook, και για να γίνουν... "φίλοι" ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης χρειάστηκε να προβεί σε ορισμένες σημαντικές παραχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, το Facebook συμφώνησε να προβεί σε παραχωρήσεις σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, μετά από πιέσεις της αρμόδιας αρχής του Καναδά.

Έτσι, ο ιστότοπος θα δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά τις πληροφορίες που μοιράζονται σε εφαρμογές τρίτων εταιριών, όπως διαφόρων ειδών παιχνίδια και κουίζ.

Σήμερα 950.000 εταιρίες ή προγραμματιστές από 180 χώρες παρέχουν εφαρμογές στο Facebook, ενώ οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό τους, υποχρεούνται να μοιραστούν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα με την εφαρμογή με ένα "ναι" ή "όχι", δίχως περισσότερες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ότι δεχόμενοι να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα με μια εφαρμογή, δίνουν στην εταιρεία/ δημιουργό πρόσβαση όχι μόνο σε όλες ανεξαιρέτως τις πληροφορίες του προφίλ τους αλλά και στις πληροφορίες των προφίλ των φίλων τους.

To σημαντικότερο όμως είναι ότι οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν και άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν, ο δημιουργός του λογισμικού, πχ. ενός κουίζ θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει ποιες κατηγορίες δεδομένων χρειάζεται το λογισμικό, προκειμένου οι χρήστες να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν ή όχι. Επίσης....

Επίσης, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν την πρόσβαση σε ορισμένα προσωπικά τους δεδομένα, ενώ παράλληλα θα εγκρίνουν αν η εκάστοτε εφαρμογή θα έχει πρόσβαση και στα προσωπικά δεδομένα των φίλων τους.
Αλλά και τότε, τον τελικό λόγο για την πρόσβαση θα έχουν οι φίλοι τους με ρυθμίσεις συγκεκριμένων παραμέτρων.

Με σχεδόν 12 εκατομμύρια χρήστες (σε συνολικό πληθυσμό περίπου 33 εκατομμυρίων) ο Καναδάς είναι μια από τις "ηγέτιδες δυνάμεις" στην κατά κεφαλή χρήση του Facebook.

To σημαντικότερο όμως είναι ότι οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν και άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το MysSpace και το Τwitter.

Ήδη, εκπρόσωπος του MySpace ανακοίνωσε εντός του μήνα συνάντηση στελεχών του ιστότοπου με εκπροσώπους της Καναδικής αρχής προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι παρότι οι αλλαγές οφείλονται στις καναδικές αρχές, θα εφαρμοστούν σε όλη την κοινότητα του Facebook, δηλαδή 250 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ενώ ωφελημένοι θα βγείτε και εσείς που διαβάζετε το παρόν κείμενο, καθώς για να φθάσετε μέχρι εδώ πιθανότατα είστε χρήστης!
Πηγη:http://www.skai.gr/articles/news/technology/ΦιλικότερομεταπροσωπικάδεδομένατοFacebook/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου