Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Ξανά στον αέρα ο City


Από την Τρίτη 7/7 από τις 07:00 ο σταθμός βρίσκεται και πάλι στον αέρα, με εκπομπές και δελτία ειδήσεων, μετά από απόφαση των εργαζόμενων, «για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον σταθμό ζωντανό και να περισώσουμε τις θέσεις εργασίας μας». Αναμένεται συνάντηση με τον εκκαθαριστή την Πέμπτη.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό City, που επισήμως τίθεται σε εκκαθάριση, μαζί με τον «Ελεύθερο Τύπο», το άλλο έντυπο μέσο της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Ήδη, μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού, αποφασίστηκε να επιχειρηθεί η αυτοδιαχείριση του ραδιοφωνικού σταθμού από τους ίδιους τους εργαζομένους. Έτσι, στη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τον επίσημα εκκαθαριστή, ζητήθηκε να παραχωρηθεί ο σταθμός (συμπεριλαμβανομένης της άδειας, της συχνότητας, τους πομπούς κλπ) χωρίς χρέη και δεσμεύσεις από την προηγούμενη διοίκηση, σε σχήμα που θα συσταθεί από τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται ως ιδιοκτήτες, με ισόποσα μερίδια, ενώ όπως φαίνεται δέχτηκαν να εργαστούν χωρίς μισθό, για όσο χρειαστεί. Αρκετοί μάλιστα, απέρριψαν άλλες προτάσεις (όπως ο Τζίμης Πανούσης) ώστε να στηρίξουν το εγχείρημα.

Σε χθεσινή επικοινωνία μέσω του εκπροσώπου του, το ζεύγος Αγγελόπουλου απάντησε κι επισήμως θετικά στην πρόταση των εργαζομένων για αυτοδιαχείριση και ζήτησε αντιπροσωπία εργαζομένων, με νομική υποστήριξη, που θα διαμορφώσει το ακριβές πλαίσιο για τη μεταβίβαση του σταθμού. Επισήμως, πλέον αναμένεται η συνέλευση των εργαζομένων που θα συστήσει την πενταμελή επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Όπως φαίνεται, ο στόχος παραμένει ο σταθμός να βγει στον αέρα ξανά τη Δευτέρα. ¶λλωστε, υπάρχει κίνδυνος να ζητηθεί από άλλους ανταγωνιστές, η ανάκληση της άδειας από το ΕΣΡ, όσο ο σταθμός δεν εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα, για το οποίο έχει αδειοδοτηθεί.

ΠΗΓΗ:www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου