Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Μάικλ Τζάκσον Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων μετά το θάνατό του!


Μάικλ Τζάκσον12

Ο αναπάντεχος θάνατος του Μάικλ Τζάκσον αποτέλεσε μόνο την αφορμή για να εκτοξευθεί η ζήτηση των άλμπουμ του. Ο βασιλιάς της ποπ -ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή των charts τη δεκαετία του '80 με επιτυχίες όπως το «Thriller»- φαίνεται πως, ακόμα και μετά το θάνατό του, παραμένει ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Το ενδιαφέρον για τη μουσική κληρονομιά του Μάικλ Τζάκσον είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τις στατιστικές, τις τελευταίες μέρες έχουν αγοραστεί περισσότερα άλμπουμ του Τζάκσον από όσα αγοράστηκαν συνολικά τις 26 πρώτες εβδομάδες του 2009. Μάλιστα, για πρώτη φορά και στις πρώτες δέκα θέσεις του καταλόγου με τις πωλήσεις άλμπουμ φιγουράρει το όνομα του Μάικλ Τζάκσον!

Ακόμα όμως και στο Διαδίκτυο οι πωλήσεις των άλμπουμ του Τζάκσονσημειώνουν νέο ρεκόρ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η εταιρία Nielsen Soundscan, που μελετά τις πωλήσεις τραγουδιών μέσω Διαδικτύου, εντόπισε πως συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 5.6 εκατομμύρια τραγούδια του Τζάκσον ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα: την τελευταία εβδομάδα, 2.7 εκατομμύρια τραγούδια έχουν πουληθεί σε 3 ηπείρους, 2.95 εκατομμύρια την εβδομάδα που πέθανε ο βασιλιάς της ποπ και μόλις 52.000 κομμάτια μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο Τζάκσον. Πριν από το θάνατό του, συνολικά (τις 26 πρώτες εβδομάδες του 2009) είχαν πουληθεί 419.00 τραγούδια του σε Ευρώπη και Αυστραλία. Εννέα τραγούδια του Τζάκσον αγοράστηκαν μέσω Διαδικτύου πάνω από 100.000 φορές, και 16 ακόμα τραγούδια περισσότερες από 50.000 φορές την τελευταία εβδομάδα.

Πέρα από τα μουσικά κομμάτια, ο Τζάκσον με το θάνατό του έσπασε και ρεκόρ πωλήσεων στα μουσικά βίντεο. Την τελευταία εβδομάδα, το συλλεκτικό «Number Ones» αγοράστηκε πάνω από 50.000 φορές, καθώς και περίπου 90.000 μουσικά βίντεο του Τζάκσον. Τέλος, ακόμα και σε ringtones για κινητά τηλέφωνα ο Τζάκσον βρίσκεται πρώτος στην προτίμηση των καταναλωτών. Αυτή την εβδομάδα 336.000 ήχοι αγοράστηκαν στην Αμερική. Πριν από το θάνατό του, οι ήχοι που είχαν αγοραστεί τις 26 πρώτες εβδομάδες του 2009, συνολικά, δεν ξεπερνούσαν τις 83.000. Η εταιρία Nielsen Ringscan εντόπισε πως συνολικά έχουν γίνει περίπου 1.4 εκατομμύρια αγορές ringtones από το Σεπτέμβριο του 2006.


ΠΗΓΗ:www.yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου