Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Το ΕΣΡ έκοψε μόνιμα τη Στιγμή της Αλήθειας!

Σε χτεσινή συνεδρίαση του το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) αποφάσισε την οριστική διακοπή της εκπομπής «Η Στιγμή της Αλήθειας» που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου!! Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα πλειοψηφίας, ενώ ο αντιπρόεδρος Νέστορας Κουράκης και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης πρότειναν πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Το έτος 2009 αποφασίζει δηλαδή να κόψει μία εκπομπή που προβαλλόταν στις 23:00 και με σήμανση «απαραίτητη η γονική συναίνεση»! Πόσο υποκριτική αλλά και φασιστική , τολμάμε να πούμε, είναι αυτή η απόφαση; Δεν κρίνουμε το περιεχόμενο της εκπομπής απλά, που μπορεί να μας βρίσκει και αντίθετους στην τελική ανάλυση. Αλλά το συγκρίνουμε με όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια που κυκλοφορούν όλη τη διάρκεια της ημέρας και διερωτόμαστε τι έκανε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το ΕΣΡ! Διότι πολλές φορές οι αποφάσεις του είναι πολύ περίεργες και σε έναν καχύποπτο τηλεθεατή γεννά πολλά ερωτήματα!
Ας δούμε όμως τι τους πείραξε και τι δεν τους πειράζει καθημερινά. Η συνειδητή συμμετοχή ενός παίκτη, που έχει σώας τα φρένας, στη «Στιγμή της Αλήθειας» πιστεύουν ότι μπορεί να είναι επιζήμια σε έναν Έλληνα τηλεθεατή.
Οι συμμετοχές πολλών Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν πλήρη συνείδηση και την επαρκή εφυία και πηγαίνουν στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια εδώ και χρόνια για να πάρουν 1000 ευρώ στο τέλος, δεν πειράζει το ΕΣΡ. Δεν έχει τίποτα το μεμπτό για αυτούς, ούτως ώστε να κόψουν μόνιμα την εκπομπή!


Όλες οι μεσημεριανές εκπομπές που έδειχναν την επομένη της «Στιγμή της Αλήθειας» , τις ερωτήσεις και απαντήσεις των παικτών, δεν ήταν μεμπτό για το ΕΣΡ! Η εκμετάλλευση της Έφης Θώδη που την οδήγησε τελικά σε ψυχιατρική κλινική δεν ήταν μεμπτή για το ΕΣΡ! Οι σκοπιμότητες που οδηγούν κάθε μέρα τα μεσημεριανά πάνελ, σε λίβελους εναντίον συναδέλφων δεν είναι μεμπτό για το ΕΣΡ!
Όταν υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες με τοπικά κανάλια που προβάλουν «τηλεπαιχνίδια» με αυτοσκοπό να βρουν υποψήφια θύματα και να δώσει τα χρήματα του στα τηλέφωνα 090...το ΕΣΡ δεν βρίσκει τίποτα το μεμπτό!
Τι να περιμένει όμως κανείς όταν το ΕΣΡ επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ για ένα φιλί μεταξύ ομοφυλοφίλων και για μαύρο πρόβατο έχει τον Μπομπ το Σφουγγαράκη! Δεν πρέπει κάποια στιγμή και το ίδιο το ΕΣΡ να λογοδοτήσει για τις αποφάσεις του; Να μας πει επιπλέον, που πάνε όλα τα πρόστιμα ;
Για να γίνουμε σαφείς, το πρόβλημα που τίθεται δεν είναι απλά το κόψιμο της εκπομπής του ΑΝΤ1, αλλά η όλη λειτουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, που αποφασίζει αναχρονιστικά και μεροληπτικά!

2 σχόλια:

  1. βασικά έτσι όπως λειτουργεί το ΕΣΡ μάλλον είναι καλύτερα να καταργηθεί (βλ. αντίστοιχο facebook group)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα μου ντε...αυτο τουσ πειραξε,τα αλλα δεν τα κοιτανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή