Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Χάνουμε 17 ημέρες το χρόνο από κάπνισμα

Τη λύση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης θα μπορούσε να αποτελέσει η διακοπή του καπνίσματος, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη, ο κάθε καπνιστής διαθέτει για τη βλαβερή συνήθεια 17 ημέρες το χρόνο, πληρώνοντας παράλληλα και το καπέλο των 2.000 ευρώ.

Ο Δρ Πίτερ Χολμς σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης που έγινε από τη εταιρεία δημοσκοπήσεων Galaxy για λογαριασμό της Pfizer Australia, είπε ότι οι καπνιστές, εάν επιθυμούν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση θα πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα.

«Θα είναι μια καλή αρχή. Όχι μόνο να προστατεύσουν την υγεία τους, αλλά εξοικονομήσουν χρήματα άμεσα από την αγορά του πακέτου και έμμεσα αφού θα έχουν περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν ή να εργαστούν πιο αποδοτικά. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούν να πληρώσουν κάποιους λογαριασμούς, να έχουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας και να πάνε διακοπές», εξηγεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Δρ Χολμς, οι περισσότεροι καπνιστές επιλέγουν να κάνουν περικοπές στη διατροφή ή την ψυχαγωγία τους αντί να διακόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αυστραλοί καπνιστές καπνίζουν 14 τσιγάρα την ημέρα το οποίο σημαίνει σε χρόνο πως οι καπνιστές σπαταλούν 17 μέρες από το έτος καπνίζοντας.

Με μία πρόχειρη αναγωγή, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι έλληνες που καπνίζουν περίπου τα τριπλάσια τσιγάρα, χάνουν περισσότερο 1 μήνα το χρόνο από τη ζωή τους καπνίζοντας

Ο Κρις Μόρις, ιδιωτικός υπάλληλος 57 ετών σχολιάζει πως εάν δεν κάπνιζε «με τα χρήματα που θα εξοικονομούσα, θα μπορούσα να έκανα τον γύρο του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου