Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Εντείνονται οι πιέσεις για τα ΓλυπτάΥπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας. Εκπρόσωπός της δήλωσε στην εφημερίδα «Scotland on Sunday» ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης της Σκωτίας πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι σε θέση να εκθέτει και να συντηρεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα γλυπτά του Παρθενώνα και υποστηρίζουν την άποψη ότι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να πάρουν πίσω έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς τους θησαυρούς. Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους».

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας υπογραμμίζει ότι ο λόρδος Έλγιν αφαίρεσε τα γλυπτά του Παρθενώνα και, για να αποφύγει την πτώχευσή του, τα πούλησε στο Βρετανικό Μουσείο.

Η θέση αυτή της κυβέρνησης της Σκωτίας στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων έχει και σημαντικό συμβολικό αντίκρισμα καθώς ο λόρδος Έλγιν είχε την καταγωγή του από περιοχή της Σκωτίας.

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υποστηρίζει, παράλληλα, δημοσίευμα και στην εφημερίδα «Sunday Times».

ΠΗΓΗ:http://news.pathfinder.gr/culture/news/560030.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου