Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Χ. Βερελής

Την παραίτηση του από το βουλευτικό του αξίωμα υπέβαλε ο Χρ. Βερελής, με αφορμή το νέο σκάνδαλο με τον όμιλο ΜΑΝ. Ο κ. Βερελής ήταν υπουργός Μεταφορών την περίοδο που υπεγράφη η σύμβαση θυγατρικής της ΜΑΝ με τον ΗΛΠΑΠ.
Την παραίτηση του από το βουλευτικό του αξίωμα υπέβαλε ο Χρήστος Βερελής, με αφορμή το νέο σκάνδαλο τύπου Siemens με τον γερμανικό όμιλο ΜΑΝ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν υπουργός Μεταφορών την περίοδο κατά την οποία υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση μεταξύ της θυγατρικής της ΜΑΝ και του ΗΛΠΑΠ, τονίζει ότι δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη καθώς οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή.
Ο κ. Βερελής εξηγεί ότι παραιτείται προκειμένου να αποτελέσει τον «καταλύτη της διαφάνειας», να διευκολύνει τα πράγματα και επειδή δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της νοσηρότητας της πολιτικής σκηνής και να αποδέχεται η πολιτική να γίνεται πτυελοδοχείο της κοινωνίας. Ελπίζω γρήγορα, προσθέτει, να υπάρξει απάντηση σε όλα από την έρευνα των γερμανικών αρχών και της ελληνικής δικαιοσύνης.
Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή, δήλωσε ο Δ.Σιούφας ανακοινώνοντας στη Βουλή την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή. Τη σεβόμαστε την απόφαση και ευχόμαστε ο κ. Βερελής να ξαναγυρίσει σύντομα κοντά μας, δήλωσε ο κ.Σιούφας.
Την θέση του κ. Βερελή στο κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό Α. Μακρυπίδης.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην παραίτηση του Χρήστου Βερελή δήλωσε «η προσωπική αυτή απόφαση του Χρ. Βερελή είναι απολύτως σεβαστή».
ΑΠΟ:http://news.gr.msn.com/political/article.aspx?cp-documentid=16668689



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου