Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ιδιώτης διεκδικεί το 84% του Facebook: troktiko

Ιδιώτης διεκδικεί το 84% του Facebook: troktiko
Να αποκτήσει τον έλεγχο του Facebook επιδιώκει ένας Αμερικανός web designer, ο οποίος μήνυσε τον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνίας και απαιτώντας να του εκχωρήσει το 84% των μετοχών της εταιρείας....Πωλ Σέλια, από τη Νέα Υόρκη, έχει στα χέρια του ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είχε συνυπογράψει πριν από επτά χρόνια με τον Ζούκερμπεργκ. Όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής, το έγγραφο περιγράφει τους όρους μιας συμφωνίας για ανάπτυξη ενός λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης (του σημερινού Facebook). Ο Σέλια υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με το συμφωνητικό, γίνεται σήμερα αυτομάτως ιδιοκτήτης του 84% του Facebook.

Η υπόθεση κατέληξε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Σέλια στις 30 Ιουνίου. Οι δικηγόροι του Facebook δηλώνουν ότι δεν είναι «καθόλου βέβαιοι» για το αν πράγματι ο σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε συμφωνήσει αυτά που ισχυρίζεται ο Σέλια. «Αμφισβητούμε σοβαρά την αυθεντικότητά του εγγράφου», δήλωσε ο συνήγορος του Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Σέλια επιμένει ότι το συμφωνητικό είναι γνήσιο. Μάλιστα, παρουσίασε το πρωτότυπο στο δικαστήριο.

Ο Σέλια γνώρισε τον ιδρυτή του Facebook όταν αυτός ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ. Όπως υποστηρίζει, τον Απρίλιο του 2003 συμφώνησε να τον βοηθήσει ο Ζούκερμπεργκ στη δημιουργία ενός λογισμικού χαρτογράφησης δρόμων, έναντι 1.000 δολαρίων.


ΠΗΓΗ:troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου