Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ο καφές κάνει καλό


Οι γυναίκες που απολαμβάνουν τον καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα της ιατρικής σχολής και της Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι γυναίκες που πίνουν πέντε με επτά φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό, σε σχέση με εκείνες που πίνουν μόλις ένα το μήνα, αποκαλύπτει η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 83.000 γυναικών.

Μάλιστα, το όφελος δεν προκύπτει από την καφεΐνη, καθώς οι γυναίκες που έπιναν άλλα ροφήματα που περιείχαν την ουσία, όπως το τσάι, δεν παρουσίασαν τις ίδιες μειωμένες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.

Φαίνεται ότι οι ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση καφέ προκύπτουν από τα αντιοξειδωτικά συστατικά του, τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Ταυτόχρονα, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ αφορούν μόνο υγιείς ανθρώπους. Πάντως, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι όσοι πάσχουν από άγχος, υπέρταση και καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ πιθανόν να επιδεινώσει την κατάστασή τους.
ΑΠΟ:http://www.skai.gr/master_story.php?id=117541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου