Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Tα μέτρα στα σχολεία

Ολα είναι έτοιμα για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον ιό, δήλωσε ο υπουργός Αρ. Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας «θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»
Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στα μέτρα για τη νέα γρίπη εν όψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οπως δήλωσε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου το κράτος έχει πάρει όλα τα μέτρα, προκειμένου να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα.
Πατήστε εδώ για να δείτε τ βίντεο:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5952896

Ο υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι αν χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει εισήγηση από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ενώ υπογράμμισε ότι «τα μέτρα προφύλαξης είναι τα ίδια για όλους τους πολίτες, γι αυτό την πρώτη και κύρια ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας».

Tα μέτρα στα σχολεία

Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν γίνει σε όλους τους νομούς επιμορφωτικές συναντήσεις για το θέμα της γρίπης με τα στελέχη της εκπαίδευσης και αυτοί με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, καταλήγοντας ότι «θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και αντίστοιχα θα επικαιροποιούμε τις οδηγίες προς τους πολίτες και φυσικά προς όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών ότι τα σχολεία δεν είναι ακόμη εφοδιασμένα με τα αναγκαία αναλώσιμα υλικά (απολυμαντικά, σαπούνια, πλαστικά ποτήρια, μάσκες, ενημερωτικό έντυπο υλικό κ.ά.) ούτε και με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας το οποίο θα φροντίζει για την καθαριότητα στις αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους (τουαλέτες, γυμναστήρια, βρύσες κ.λπ.), ο Αρης Σπηλιωτόπουλος επέμεινε ότι αύριο που ανοίγουν τα σχολεία όλα θα είναι «συντονισμένα».

Tα μέτρα στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί πάντως δηλώνουν ότι όλα τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από καιρό και αύριο που ανοίγουν τα σχολεία το «σύστημα» να λειτουργεί άψογα, να έχουν προσληφθεί μόνιμες καθαρίστριες, να έχουν πάρει οι σχολικές επιτροπές τα κονδύλια για τα αναλώσιμα υλικά και να έχουν ήδη προβλεφθεί οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα αναπληρώνουν εκείνους που θα αρρωσταίνουν.

Επισημαίνουν επίσης ότι τα μέτρα που αφορούν αποκλειστικά στους μαθητές, για παράδειγμα να κάθονται -κατά το δυνατό- μακριά ο ένας από τον άλλο, είναι ανεφάρμοστα καθώς τόσο οι αίθουσες όσο και το προσωπικό δεν επαρκούν.

ΠΑΣΟΚ
Απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης απάντησαν ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε έγκαιρα ούτε μέτρα πρόληψης ούτε μέτρα αντιμετώπισης.

Τα όποια μέτρα ανακοίνωσε χτες κρίνονται ανεπαρκή και κυρίως ανεφάρμοστα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Δύο μήνες, μετά είμαστε ακόμα στο «θα». Ενώ τα σχολεία ανοίγουν. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι ακόμα είναι... κυβέρνηση!».
Και μαθήματα από τηλεοράσεως σε περίπτωση λουκέτων.....Διαβάστε περισσότερα

Και μαθήματα από τηλεοράσεως σε περίπτωση λουκέτων

1. Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο με τον αριθμό 1550 θα δίνει συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

2 Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης θα εκπέμπονται από την ΕΡΤ ή και το κανάλι της Βουλής ενημερωτικές εκπομπές για τη γρίπη ή, εφόσον χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία, οι μαθητές θα παρακολουθούν και μαθήματα.

3 Εντυπο υλικό με συμβουλές θα αναρτηθούν σε εμφανή σημεία σε όλα τα σχολεία τα πανεπιστήμια τα ΤΕΙ και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική μονάδα.

4 Συντονιστικό Οργανο θα δέχεται όλες τις πληροφορίες από τα σχολεία και θα δίνει οδηγίες.

5 Οι διευθυντές των σχολείων θα κάνουν καταγραφή των κρουσμάτων. Καθημερινά θα καταγράφονται σε ειδικό έντυπο οι απουσίες μαθητών λόγω της γρίπης (απουσιολόγιο γρίπης) και οι σχετικές πληροφορίες θα δίνονται στο συντονιστικό όργανο.

6 Οι διευθυντές θα στέλνουν καθημερινά στις 10 το πρωί στοιχεία για τους απόντες μαθητές ή εκπαιδευτικούς, ανά σχολείο, νομό και τάξη. Στη συνέχεια και έως τις 13.00 μ.μ. κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα συγκεντρωτικά στοιχεία της περιφέρειας στο ΥΠΕΠΘ.

7 Θα υπάρχουν 45.095 εργαζόμενοι (διοικητικό προσωπικό και εκπαιδευτικοί) ως προσωπικό ασφαλείας, για την περίπτωση πανδημίας οι οποίοι θα εμβολιαστούν.

8 Ολα τα σχολεία θα προμηθευτούν με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά (απολυμαντικά, μάσκες, σαπούνια, πλαστικά ποτήρια κ.ά.).

9 Οι εκπαιδευτικοί που ασθενούν θα αντικαθίστανται από άλλους μέσω του πίνακα των αναπληρωτών.

10 Για να κλείσει κάποιο σχολείο θα πρέπει να υπάρχει σχετική εισήγηση από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
Εφτασαν τα 2.101 τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 2.101 έφτασαν τα καταγεγραμμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα.

Κατά την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 105 νέα κρούσματα, στα περισσότερα από τα οποία είναι άγνωστος ο τρόπος μετάδοσης του ιού Α (Η1Ν1)ν.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν χθες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου παραμένουν επιφυλακτικοί για την πραγματική έκταση της επιδημίας.

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται -σημειώνουν- δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εξάλλου, τα συμπτώματα είναι ήπια και αρκετοί ασθενείς ενδέχεται να μην αντιλαμβάνονται καν ότι πάσχουν.

Σε περισσότερα από τα μισά κρούσματα (1.124) παραμένει άγνωστος ο πιθανός τρόπος μετάδοσης του ιού, ενώ τα 496 αφορούν ταξιδιώτες. Η μεγάλη πλειονότητα έχει καταγραφεί στην Αττική (948) και ακολουθούν η Κρήτη (298), η Κεντρική Μακεδονία (195) και τα νησιά του Ιονίου (183).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 12 από τους ασθενείς εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της νέας γρίπης. Δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους και δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση (ένας 29χρονος Γάλλος και μία παχύσαρκη γυναίκα).

Την πορεία της επιδημίας αναμένεται να εξετάσει σήμερα και η επιτροπή πανδημίας, ενώ χθες συνεδρίασε η επιστημονική επιτροπή. Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, ενημέρωσε χθες διοικητές νοσοκομείων σχετικά με τη νέα γρίπη.

Τους ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) θα πάψουν να ισχύουν τα νοσοκομεία αναφοράς.

Ολα τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίζουν πλέον ασθενείς με γρίπη.

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

1 σχόλιο: