Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Υπέκυψε στην Atletico και έχασε 3-2 ο Παναθηναϊκός

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Atletico Madrid. Οι «rojiblancos» επικράτησαν 3-2 των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι των play off του Champions League και πλέον το έργο τους για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Για τους Ισπανούς σκόραραν οι Maxi Rodriguez (36’), Forlan (63’) και Aguero (70’), για τον Παναθηναϊκό ισοφάρισε σε 1-1 ο Σαλπίγγίδης στο 47’, ενώ ο Leto μείωσε σε 3-2 στο 74’.

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και αφού διασφάλισε την άμυνά του σιγά – σιγά έβγαινε μπροστά για να μπορέσει να φτάσει στο γκολ. Στο 15’ η Atletico απείλησε για πρώτη φορά με τον Simao να μην μπορεί να αξιοποιήσει το γύρισμα του Heitinga. Δύο λεπτά αργότερα, ο Mario Galinovic αναγκάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Raul Garcia με διπλή προσπάθεια, προλαβαίνοντας τον Kun Aguero που καραδοκούσε.

Για τον Παναθηναϊκό ο Cisse στο 21’ έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Asenjo, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος επιθετικός κατέβασε την μπάλα, όμως στην τελική προσπάθεια ο Juanito αλλοίωσε την πορεία της και έκανε εύκολο το έργο του τερματοφύλακα των Ισπανών.

Οι «πράσινοι» στο 33’ κατάφεραν να σκοράρουν με πλασέ του Σαλπιγγίδη, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, αφού στη φάση ο Έλληνας επιθετικός ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τους αμυντικούς.

Τελικά, το γκολ το πέτυχε η Atletico. Στο 36’ ο Raul Garcia πάσαρε στον Forlan και εκείνος έβγαλε τον Maxi Rodriguez απέναντι από τον Galinovic πετυχαίνοντας το 1-0 για τους «rojiblancos».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος και κατάφερε να ισοφαρίσει με το… καλημέρα. Στο 47’ ο Καραγκούνης με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη και αυτός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Asenjo και ισοφάρισε σε 1-1.
Η συνέχεια, όμως,.........


ανήκε στους Ισπανούς. Στο 63’ ο Maxi Rodriquez δοκίμασε το σουτ και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Forlan νίκησε τον Galinovic και πέτυχε το 2-1 για την Atletico. Επτά λεπτά αργότερα, ο Kun Aguero εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σπυρόπουλου και αφού προσποιήθηκε με σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 1-3.

Ο Παναθηναϊκός κατέφερε να μειώσει σε 2-3 στο 74’, με τον Leto από πλάγια στην περιοχή να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Asenjo.

Γκολ: 47' Σαλπιγγίδης, 74' Leto - 36' Maxi Rodriguez, 63' Forlan, 70' Aguero

Κίτρινες κάρτες: Σπυρόπουλος, Moon

Παναθηναϊκός (Henk Ten Cate): Galinovic, Moon, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Gilberto Silva, Simao (80’ Χριστοδουλόπουλος), Mattos (47’ Leto), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Cisse, Σαλπιγγίδης.

Atletico Madrid (Abel Resino): Asenjo, Heitinga, A. Lopez, Ujfalusi, Juanito, Assuncao, R. Garcia (72’ Cleber Santana), Simao, Maxi Rodriguez (86’ Sinama Pongolle), Aguero (75’ Jurado), Forlan.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Henk Ten Cate: «Σε αυτό το επίπεδο τα ατομικά λάθη τιμωρούνται. Η ομάδα μου πάλεψε, οι παίκτες μου έδωσαν όσα μπορούσαν, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπεται να κάνεις κανένα λάθος. Τα λάθη πληρώνονται. Ίσως σταθήκαμε και λίγο άτυχοι, γιατί τα δικά μας λάθη τα πληρώσαμε, ενώ η Ατλέτικο δεν πλήρωσε αντίστοιχα για τα δικά της λάθη. Είδα πολλά θετικά πράγματα στο παιχνίδι. Ο Gilberto ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του, ο Καραγκούνης ήταν ο απόλυτος ηγέτης, ο Σάλπιγγίδης ήταν πολύ καλός, ενώ ο Leto και ο Χριστοδουλόπουλος μπήκαν αμέσως στο παιχνίδι. Γενικά σαν ομάδα ήμασταν καλοί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό. Κάτι μας έλλειψε. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοικτά. Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας στη Μαδρίτη. Παίζουμε για το όνομα του Παναθηναϊκού και τον κόσμο μας. Στον επαναληπτικό θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε όμως ρεαλιστές και ξέρουμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχουμε κάποιους ανοικτούς λογαριασμούς με τον Εργοτέλη. Φέτος η προσήλωσή μας είναι στο πρωτάθλημα και θέλουμε να αρχίσουμε καλά στη διοργάνωση. Πιστεύω πως θα πάμε καλά, γιατί η ομάδα μου έδειξε πως γίνεται καλύτερη καθημερινά. Πιστεύω πως θα είμαστε πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα».

Djibril Cisse: «Δεν είναι θέμα διαφοράς ποιότητας. Απλώς η Ατλέτικο μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ενώ εμείς όχι. Θα πάμε στην Ισπανία και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση με τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Θα πρέπει να αυτοσυγκεντρωθούμε, να στρέψουμε την προσοχή μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη».

Κώστας Κατσουράνης: «Κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά η Ατλέτικο έχει μεγαλύτερη ποιότητα σαν ομάδα. Ήταν πολύ καθοριστικό το πρώτο γκολ, γιατί μέχρι τότε η Ατλέτικο δεν είχε κάνει καμία ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά έγιναν όλα πιο δύσκολα, παρασυρθήκαμε από τον κόσμο και δεν έπρεπε. Έπρεπε να παίζαμε πιο κλειστά. Καλύτερα το 1-1, παρά το 1-3. Στον επαναληπτικό δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και αν μπορούμε να πετύχουμε γκολ σε κάποια αντεπίθεση, τότε θα τους αγχώσουμε. Να παίξουμε κλειστά, γιατί οι επιθετικοί τους βγάζουν γκολ από το πουθενά».

Νίκος Πατέρας: «Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, στάθηκε εξαιρετικά. Εγώ προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για τον αγώνα με τον Εργοτέλη και μετά να κοιτάξουμε τον αγώνα στην Ισπανία. Ήμασταν άτυχοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει άλλα δύο γκολ ακόμα. Συμβαίνουν αυτά! Παίξαμε απέναντι σε μεγάλους παίκτες και γενικά απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δεν ξέρω αν είναι λίγες, εμείς θα το παλέψουμε. Αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε. Έχουμε μάθει να παλεύουμε».

Abel Resino: «Είμαι ευχαριστημένος από τη γενικότερη προσπάθεια των παικτών. Πλέον, μετά από αυτή τη νίκη, είμαστε κοντά στην πρόκριση», τόνισε ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε γρήγορα στην επίθεση. Δυσκολευτήκαμε να κρατήσουμε την κατοχή σε ορισμένα σημεία, όμως τα πήγαμε αρκετά καλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Το πρώτο γκολ ήταν σημαντικό, γκολ ''κλειδί''. Το δεύτερο ακόμα πιο καθοριστικό, αφού μας έδωσε ξανά το προβάδισμα. Στο τρίτο πιστέψαμε ότι κλειδώσαμε τη νίκη».

Enrique Cerezo: «Τα πήγαμε αρκετά καλά, όμως έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και εκεί θα τελειώσει η υπόθεση πρόκριση. Αυτή την εικόνα περιμέναμε από τον Παναθηναϊκό. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας και την Μαδρίτη θέλουμε τη νίκη».

Diego Forlan: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα. Περιμένω να δω τι θα γίνει και στον επαναληπτικό, αλλά έχουμε ισχυρό προβάδισμα. Όλα πήγαν όπως το είχαμε σχεδιάσει».

Antonio Lopez: «Η πρόκριση είναι ακόμη ανοικτή. Μπορούμε όμως να κερδίσουμε και στο Vicente Calderon, αν παίξουμε τόσο καλά όσο σήμερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν όπως τον περιμέναμε, έτρεχε πολύ, αλλά καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλαμε».
John Heitinga: «Πήραμε μια σημαντική νίκη. Το δεύτερο παιχνίδι στην Μαδρίτη θα είναι πολύ διαφορετικό. Μπάλα είναι και γυρίζει και όλα μπορούν να συμβούν στον επαναληπτικό». ΠΗΓΗ:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58297&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου