Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Το φθινόπωρο οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα



Την έναρξη της υλοποίησης των αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα από το φθινόπωρο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως «το εξεταστικό σύστημα έχει φθάσει στα όριά του», ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ώρα των αλλαγών έχει έρθει πριν από χρόνια, αλλά κάποιοι έκαναν χρόνια για να το αντιληφθούν».

Ο υπουργός Παιδείας έδωσε μια γεύση του τι μέλλει γενέσθαι ως προς την αναμόρφωση του εξεταστικού συστήματος, δηλώνοντας πως για να καταστούν αδιαμφισβήτητα και αξιόπιστα το τεχνικό εξεταστικό σύστημα και η εξεταστική Αρχή θα πρέπει να έχουν συμμετοχή και τα πανεπιστήμια στην επιλογή των φοιτητών.

«Στόχος μας είναι μέχρι το φθινόπωρο να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα για να προχωρήσουμε στο νόμο», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Επιπλέον, εξέφρασε τη διαφωνία του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ εξήγγειλε και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια, κάτι που αποτελεί υποχρέωση του ελληνικού κράτους απέναντι στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου