Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κοινός φορτιστής για τα κινητά από το 2010


Φορτιστής κινητού τηλεφωνου

Την εναρμόνιση των φορτιστών κινητών τηλεφώνων από το 2010 ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/06) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από δέσμευση προς αυτήν την κατεύθυνση των εταιρειών εξοπλισμού της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεσμεύονται να εναρμονίσουν τους φορτιστές στους κόλπους των χωρών μελών της ΕΕ, εγγυώμενες τη συμβατότητά τους μέσω σύνδεσης micro-USB.

Με τη συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευκολία χρήσης των κινητών τους, ο αριθμός των φορτιστών θα μειωθεί και θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος για το περιβάλλον, καθώς θα περιοριστεί σημαντικά ο όγκος των «υψηλής τεχνολογίας» απορριμμάτων, εφόσον οι καταναλωτές δε θα πετάνε τον παλιό φορτιστή κάθε φορά που θα αγοράζουν καινούρια συσκευή.

«Με ικανοποιεί πολύ το γεγονός ότι η βιομηχανία κατέληξε σε συμφωνία, η οποία θα απλοποιήσει τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν οπουδήποτε το κινητό τους χάρη στον νέο γενικής χρήσης φορτιστή», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη Βιομηχανία.

NOKIA, Sony Ericcson, Motorola, Samsung, Apple και RIM είναι μερικές από τις εταιρείες που δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν μία κοινή σχεδίαση φορτιστή, που ενδέχεται να είναι διαθέσιμος στα ράφια των καταστημάτων εντός του 2010. Η πρώτη γενιά νέων κινητών τηλεφώνων με εναλλάξιμους φορτιστές αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010.

Υπέρ του μέτρου είχε ταχθεί και η GSMA, η ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπέρ της ενοποίησης τάσσονται και οι αρμόδιοι φορείς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

ΠΗΓΗ:http://www.otherside.gr/2009/07/koinos-fortistis-gia-ta-kinita-apo-to-2010/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου