Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009



«Βροχή» έπεσαν τα τηλεφωνήματα στο τετραψήφιο νούμερο 1142, κατά την διάρκεια του πρώτου 24ωρου, της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη γραμμή δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις, με το 70% των κλήσεων να είναι από καταστηματάρχες οι οποίοι ζητούσαν διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα.

Επίσης, έγιναν και 88 τηλεφωνήματα, από πολίτες, που κατήγγειλαν παραβάτες καπνιστές.

«Κερδίσαμε μια μάχη για το καλό όλων μας» τόνισε στο ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το κάπνισμα και χαρακτήρισε επιτυχή την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων. Εξασφαλίστηκε μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για βελτίωση της δημόσιας υγείας, πρόσθεσε.

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε τα μέτρα ο δήμαρχος Βύρωνα. Μιλώντας στο ΑΝΤ1, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπάρχουν άλυτα θέματα και το μέτρο κινδυνεύει να διολισθήσει. Ανέφερε, επίσης, ότι επί 39 καταστημάτων καφέ στο Βύρωνα, όλα είναι καπνιζόντων. Πρέπει να υπάρξει, τόνισε, ερμηνευτική εγκύκλιος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαιτεί την αναγραφή στα κουτιά των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος Chantix και Zyban προειδοποίησης για τους κινδύνους που εμπεριέχουν για τη ψυχική υγεία τέτοιες θεραπείες.

Οι προειδοποιήσεις πρέπει να τονίζουν τον κίνδυνο "σοβαρών ψυχικών διαταραχών", όπως αλλαγή συμπεριφοράς, καταθλιπτική διάθεση, εχθρότητα και ιδέες αυτοκτονίας, που συνδέονται με τη λήψη του Zyban (βουποπριόνη) και του Chantix (βαρενικλίνη), σύμφωνα με ανακοίνωση της FDA που εκδόθηκε την Τετάρτη.

"Ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών που συνοδεύουν τη λήψη των σκευασμάτων αυτών πρέπει να αποτιμηθεί σε σχέση με το όφελος που σημαίνει η διακοπή του καπνίσματος", επισημαίνει η διευθύντρια του Κέντρου Αποτίμησης Σκευασμάτων Τζάνετ Γούντκοκ.

Η ίδια τονίζει ότι οι γιατροί που συνταγογραφούν το Chantix ή το Zyban, το οποίο κυκλοφορεί και ως αντικαταθλιπτικό με την ονομασία Wellbutrin, οφείλουν "να παρακολουθούν τους ασθενείς τους ώστε να εντοπίζουν κάθε αλλαγή διάθεσης ή συμπεριφοράς, μετά τη λήψη των φαρμάκων".

Εξάλλου ζητήθηκε από τις δύο φαρμακοβιομηχανίες την Pfizer για το Chantix και την GlaxoSmithKline για το Zyban, να διεξαγάγουν κλινικές έρευνες για την αποτίμηση των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων που αναπτύσσουν οι ασθενείς που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

ΠΗΓΗ:http://news.pathfinder.gr/greece/news/560925.html#article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου