Αν θέλετε βάλετε και εσείς το banner μου στο blog σας!!!

BannerFans.com

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Κήρυξε πτώχευση η Chrysler..



O χειρότερος εφιάλτης του Ντιτρόιτ έγινε πραγματικότητα. Η Chrysler, «νούμερο 3» αυτοκινητοβιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, κήρυξε τελικά πτώχευση, αλλά θα παραμείνει βιώσιμη χάρη στην ιταλική Fiat που θα αποκτήσει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, με προοπτική αύξησης του ποσοστού στο 35%. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «συμβόλαιο ζωής», σημειώνοντας ότι θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας και θα προστατεύσει τόσο τους εργαζομένους όσο και τους φορολογούμενους της χώρας του.
Οπως επίσημα ανακοινώθηκε, το αμερικανικό κράτος θα ενισχύσει την Chrysler με ποσό 3 έως 3,5 δισ. δολαρίων κατά τη διαδικασία της πτώχευσής της.
Παράλληλα δεν προβλέπονται άλλες περικοπές θέσεων εργασίας εκτός από αυτές που έχουν ήδη αποφασιστεί, ούτε το άμεσο κλείσιμο εργοστασίων της Chrysler παρά την κήρυξη πτώχευσης, μια διαδικασία σύντομη και «χειρουργική» που θα έχει διάρκεια από 30 έως 60 ημέρες.
Η κυβέρνηση ανέφερε πως η συνεργασία της Fiat με την Chrysler θα δώσει στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μερίδιο 20% στην Chrysler για αρχή, ενώ στη συνέχεια θα φτάσει το 35%, αν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα. Η υπαγωγή της Chrysler στον πτωχευτικό κώδικα στάθηκε αναπόφευκτη μετά την αδυναμία να καταλήξουν σε συμφωνία μείωσης των απαιτήσεών τους όλοι οι πιστωτές της.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε αυξήσει την πιο πρόσφατη προσφορά στους πιστωτές της Chrysler κατά 250 εκατ. δολάρια, στα 2,25 δισ. δολάρια, προκειμένου -σε αντάλλαγμα- οι πιστωτές και τα hedge funds να παρέγραφαν 6,9 δισ. δολάρια από τα χρέη της εταιρείας, κάτι με το οποίο διαφώνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου